Mega hapishaneye ilk nakil

Mega hapishaneye ilk nakil
Uzun yıllardır uyuşturucu çeteleriyle mücadele içinde olan Latin Amerika ülkelerinden El Salvador’da 40 bin mahkum kapasiteli yeni hapishaneye mahkumların getirilmesine başlandı. Çete üyeliğiyle suçlanan yaklaşık 2 bin mahkumun,...

Uzun yıllardır uyuşturucu çeteleriyle mücadele içinde olan Latin Amerika ülkelerinden El Salvador’da 40 bin mahkum kapasiteli yeni hapishaneye mahkumların getirilmesine başlandı. Çete üyeliğiyle suçlanan yaklaşık 2 bin mahkumun, Amerika genelindeki en büyük cezaevi olarak nitelendirilen hapishaneye nakledildiği anların görüntüleri hükümet tarafından yayınlandı.



Hak savunucularının tepkilerine neden olan görüntülerde, yalın ayak, sadece beyaz bir şort giydirilmiş ve saçları tamamen tıraşlanmış mahkumların toplu olarak yeni hapishaneye yerleştirildiği anlar görülüyor. El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele de görüntüleri Twitter hesabı üzerinden paylaşarak, “Burası onların artık topluma daha fazla zarar veremeyecekleri yeni evleri” ifadelerini kullandı.

Ülkede, çete suçlarıyla mücadele kapsamında geçen yıldan bu yana olağanüstü hal uygulamaları yürürlükte. Olağanüstü hal ilanından bu yana en az 64 bin kişinin suç çetesi üyeliği suçlamasıyla tutuklandığı belirtiliyor. Hak savunucuları, Bukele’nin liderliğinde başlatılan ‘çetelerle mücadele’ operasyonları sonucunda çok sayıda kişinin suçsuz oldukları halde mahkum edildiğine vurgu yapıyor.