Mega stardan Kapadokya tepkisi: İNANILIR GİBİ DEĞİL

Mega stardan Kapadokya tepkisi: İNANILIR GİBİ DEĞİL
Gazeteci İsmail Küçükkaya, sanatçı Tarkan’ın 9 Eylül’de İzmir’de verdiği konserin gelirini üç vakfa bağışlayacağını açıkladı. Küçükkaya, şunları kaydetti:İYİ YÜREKLİ BİR ADAM“Zaman zaman haksızlıklara...

Gazeteci İsmail Küçükkaya, sanatçı Tarkan’ın 9 Eylül’de İzmir’de verdiği konserin gelirini üç vakfa bağışlayacağını açıkladı. Küçükkaya, şunları kaydetti:

İYİ YÜREKLİ BİR ADAM
“Zaman zaman haksızlıklara uğruyoruz. Dava açıyoruz, kazandığımız miktarları da bağışlıyoruz. Bağış meselesi önemli ve güzel bir şeydir. Yalan ve dolan çok haber sitesi var. Maalesef bana iftira atan birkaç haber sitesine ben de dava açacağım ve geliri bağışlayacağım. Gelelim Tarkan meselesine. Tarkan, miktarına kadar biliyorum ama üzülür o, yaptığı böylesine güzel işlerin kamuoyunda konuşulmasını istemez aslında. Öyle bir adam, iyi yürekli bir adam. Dün araştırdım bu konuyu. Tarkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile konser için bayağı iyi bir para miktara anlaşmış. Konser için anlaştığı parayı Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı ve yetim çocuklarımıza bakan Darüşşafaka’ya bağışlayacak. Tarkan lütfen kusura bakmasın.”

DARÜŞŞAFAKA’DAN AÇIKLAMA
Darüşşafaka Cemiyeti de Twitter’dan yaptığı açıklama ile Tarkan’ın bağışta bulunduğu bilgisini paylaştı. Yapılan açıklama şöyle: “Türkiye’nin mega starı Tarkan, 9 Eylül’de İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı vesilesiyle verdiği konserin ardından, 159 yıldır nitelikli eğitimle yaşamları değiştiren Darüşşafaka’ya bağışta bulundu.”

TARKAN’DAN KAPADOKYA TEPKİSİ
UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Kapadokya’da, 1. derece arkeolojik ve doğal sit alanında yapımı devam eden yol çalışmalarına sanatçı Tarkan, sert tepki gösterdi. Twitter’dan iş makinelerinin çalışmasına dair video paylaşan Tarkan, #Kapadokya #KapadokyayaDokunma etiketlerini kullandı ve “Kapadokya gibi olağanüstü güzellikte, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde olan bir doğal ve kültürel değerimizi bile rant için harcayabiliyorlar. İnanılır gibi değil. Bu çalışmalar acilen durmalı ve Kapadokya’mıza dokunulmamalı” dedi.