‘Megaloman sosyopat’

‘Megaloman sosyopat’
Modern dil biliminin en önemli isimlerinden filozof Noam Chomsky, ABD’nin, Trump yönetiminin koronavirüs salgını ve iklim değişikliği gibi konularda aldığı yanlış kararlardan dolayı felakete koştuğunu söyledi.Chomsky, salgınının...

Modern dil biliminin en önemli isimlerinden filozof Noam Chomsky, ABD’nin, Trump yönetiminin koronavirüs salgını ve iklim değişikliği gibi konularda aldığı yanlış kararlardan dolayı felakete koştuğunu söyledi.
Chomsky, salgınının en fazla can aldığı ülkesinde Beyaz Saray’ın sadece “seçim tarihlerine odaklanmış ve kendi çıkarlarını düşünen” bir “megaloman sosyopat” tarafından yönetildiğini belirtti.
Göreve gelmesinin ardından genel sağlık yasasını iptal eden Trump’ı salgının önüne geçebilecek tüm uyarı sistemlerini de rafa kaldırmakla suçlayan Chomsky, “Ülkenin hastalığa hazırlıksız yakalanmasına neden oldu” dedi.
‘PANDEMİ ATLATILIR AMA’
Euronews’te yer alan habere göre pandeminin ne kadar tehlikeli olursa olsun bir şekilde atlatılacağını da söyleyen Chomsky, kutuplardaki buzulların erimesinin, deniz seviyesinin yükselmesinin ve iklim değişikliğinin diğer sonuçlarının çözümsüz olduğunun altını çizdi. ABD’nin iklim anlaşmasından çıkarak felaketin daha da büyümesine neden olabileceğini söyleyen Chomsky, ilerleyen günlerde bu krize karşı mücadele veren güçlerin daha da somutlaşacağını ifade etti.