Meğer RTÜK Taraflı Değilmiş

Meğer RTÜK Taraflı Değilmiş
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk’ün ortak dostları aracılığıyla kendisi ve RTÜK’ü tehdit ettiğini öne sürdü.Sabah gazetesinden Tuğba Kalçık’a...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk’ün ortak dostları aracılığıyla kendisi ve RTÜK’ü tehdit ettiğini öne sürdü.
Sabah gazetesinden Tuğba Kalçık’a konuşan Şahin, ceza verirken ‘muhalif-muhalif değil’ ayrımı yapmadıklarını belirterek, “Ancak muhalifler verilen cezaları mağduriyet malzemesi yapıyor. Bu, bir kesimin algı oluşturma çabası. Bilinçli olarak hatalarda ısrar ediyorlar. Mağdur edebiyatı yapıp reyting peşinde koşuyorlar” görüşünü savundu.
Şentürk’le ilgili ise şu iddiada bulundu:
“Doğan Şentürk tescilli yalan haberlerinden dolayı verdiğimiz yaptırım kararlarından ötürü ortak bir dostumuz aracılığıyla şahsımı ve kurumumu tehdit etmiştir. İnanabiliyor musunuz? Bunu yapan gazeteci kimliği taşıyor. ‘Daha şimdi başlıyor her şey’ diye tehditler savurup daha sonra hızını alamayıp başka bir günkü ana haberde yine şahsıma ve Üst Kurula yönelik açık açık tehditler savuracak kadar fütursuz hale gelmiştir. Eski Türkiye’nin alışkanlıkları ile hareket etmesin kimse.”

Halk Tv'ye 18, A Haber'e 0 Ceza

RTÜK üyesi İlhan Taşcı, Başkan Ebubekir Şahin’in “Cezada muhalif-muhalif değil ayrımı yapmıyoruz” sözüne tepki göstererek, Halk TV 18 ceza alırken, A Haber gibi kanallara hiç ceza verilmediğini açıkladı.
Taşçı, 2021 yılında kanallara verilen ceza sayılarını şöyle sıraladı:
Halk TV: 18, Tele 1: 15, Fox TV: 9, KRT: 8
A Haber: 0 (sıfır), TV24: 0, TVNET: 0, Ülke TV: 0, TGRT: 0, Kanal7: 0