Meğer siber saldırıymış

Meğer siber saldırıymış
Dünyanın en iyi dijital eğitim alt yapısıyla kurulduğu açıklanan EBA sisteminin çöküşü için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘Kalabalığı’ gerekçe göstermişti. Devam eden erişim sorunları için Milli Eğitim Bakanlığı...

Dünyanın en iyi dijital eğitim alt yapısıyla kurulduğu açıklanan EBA sisteminin çöküşü için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘Kalabalığı’ gerekçe göstermişti. Devam eden erişim sorunları için Milli Eğitim Bakanlığı bir açıklama yaparak, sorunun siber saldırıdan kaynaklandığını duyurdu.
22 Eylül sabah saatlerinde EBA sistemine erişimde sorunlar yaşandığı belirtilen Bakanlık açıklamasında, vakit kaybetmeksizin yapılan müdahalelerle sorunun hızla çözüldüğü bildirildi.
Açıklamada EBA TV’ye erişimde yaşanan sorunlar için “İzleme raporlarına göre söz konusu saatlerde birden fazla siber saldırı gerçekleştiği görülmüştür. Bu durumun erken farkına varılması ile anında gerçekleştirilen müdahaleler neticesinde, 2 saat içerisinde EBA Platformu ve EBA Canlı Ders sistemi normal hizmet sunmaya devam etmiştir” ifadeleri kullanıldı.
EBA Sisteminin 7/24 kontrol merkezi ile izlendiği belirtilen açıklamada 23 Eylül’de de çok yüksek kullanım yoğunluğuyla karşılaşılmasına rağmen herhangi bir sorun yaşanmadığı kaydedildi.