Mehmet Aslantuğ: Sanatla siyaset iç içedir, iktidar ve muktedir karşısında muhakkak bir duruş olmalı

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 5, 2023 / 10:32

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili adayı ve oyuncu Mehmet Aslantuğ, “Sanatla siyaseti çok ayrıştırmaya meraklı arkadaşlarımız var oysa çok iç içedir. İktidar ve muktedir karşısında muhakkak bir duruş olmalıdır. Türkiye artık başka bir yerde, neredeyse hayati referandumlarda. İktidar ve muktedir karşısında muhakkak bir duruş olmalıdır. Türkiye artık başka bir yerde, neredeyse hayati referandumlarda. Sanatçı muhaliftir, uyarır” dedi.

TİP Milletvekili adayı ve oyuncu Mehmet Aslantuğ, tv100 canlı yayında Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtladı. 1999 yılında Magazin Gazetecileri Derneği’nin düzenlediği ödül töreninde “Kürtçe kaset çıkaracağım” dediği için bir grup tarafından protesto edilen Ahmet Kaya’nın o gece yaşadıklarını anlatan Aslantuğ, şunları söyledi:

Gülten Hanım yıllar sonra adımı anmış ve ‘Çok mutlu etti bizi’ demiş. Ben bu kadar kirlenmiş bir zamanda, zeminde yaptığımı meziyet olarak konuşmayı bile zulüm olarak kabul ettim. Orada büyük bir ayıp var, yapılan şeyi iltifata gerek yok. Bakmamız gereken odaklanmamız gereken o ayıp. Hepsi özür diledi. Arzum’a dedim ki o da anlamaya çalışıyor. Bana biraz izin ver dedim. O da şaşkın tabii salonda olandan bitenden. Ahmet Kaya’ya, “Bu ülke, bu salon duygusunu ne sana ne bana ne de insanına yaşatmayacak. Bunların hiçbirini ciddiye alma” mealinde şeyler söyledim, gözleri doldu, sarıldı. Gerçekten insanların yorgun düştüğü ve çoktan bu işlerin düzelmesi gereken sürece girmeyip bugünlere kalmış olmamız muktedir. Çatal atma esnasında oradaydım. Bize denk gelmedi ama densizlikler oldu tabii. Psikolojik olarak, atmosfer başlı başına bir linç zaten yakışık alır mı?

TİP Milletvekili aday adaylığı hakkında konuşan Aslantuğ, şu ifadeleri kullandı:

“MİLLETVEKİLİ SEÇİLEMEZSEM İŞ BULAMAMAK BİR BEDEL DEĞİL”

Milletvekili seçilemezsem oyuncu olarak iş bulamamak bence bedel değil. Gelecek korkusu hayatımıza hâkim olacaksa yarının hayalini kurmayalım. Bu siyaset merakı değil, hepimizin hayatında siyaset var ama sanatla siyaseti çok ayrıştırmaya meraklı arkadaşlarımız var oysa çok iç içedir. Bendeki siyaset merakı değil, halimden memnundum. İktidar ve muktedir karşısında muhakkak bir duruş olmalıdır. Türkiye artık başka bir yerde, neredeyse hayati referandumlarda. Sanatçı muhaliftir, uyarır. Yaptığı işe politik iklimi dahil eder. Ekonomik travmaları, sosyolojik travmaları kendine dert edinir bunu iktidara, muktedire hatırlatır.Giden çocukların burada tutunmak için çok çaba sarf ettiğini biliyoruz. Doğrudur o kanaatim vardı ama Türkiye artık orada değil. Türkiye artık bambaşka bir sınavdan geçiyor, beni de siyasetin içine çeken bu sorumluluktur.

Devlet insanla var, halkla var. Halk varsa devlet var, ondan soyutlanmış bir şey değil ve sevdikçe kutsar. Olağanüstü koşullarda o kurumlar sevimsiz, hoyrat, acımasız vs. hale gelirse, her şeyi sual edebilir. Burayı devletin organları iyileştirecek. Gelişmiş batı ülkelerinde mühendislerin altında teknisyen kadrolarını iyi kurar, onları da mutlu etmeye çalışır. Elbette kapitalizmin kuralları işlerken, sosyal devleti ihmal etmiyorlar. Bizim hemen sosyal devleti inşa etmemiz lazım. Bunun için birçok şeyi ötelemiş oldum, bunların lafı bile olmaz çünkü o bireysel konfor alanını arkadaşlarımız terk etmiş, gençler terk etmiş, herkes bir sorumluluk üstleniyor. Son derece de barışçıl bir dille üstleniyor.

“Kılıçdaroğlu’nun adaylığını doğru bulduğunuzu mu söylüyorsunuz?” sorusuna “Elbette, yüzde yüz” yanıtını veren Aslantuğ, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin adaylığı ile ilgili ise “Çok yanlış buluyorum, kendisini de tavrını da üslubunu da çok da konuşmayalım bence” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top