Mehmet Baransu’ya 19.5 yıl hapis

Mehmet Baransu’ya  19.5 yıl hapis
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müdahil olduğu davada gazeteci Mehmet Baransu’ya 19.5 yıl hapis cezası verildi.Mersin’de devam eden FETÖ çatı davasında kararını açıklayan Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanık gazeteci...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müdahil olduğu davada gazeteci Mehmet Baransu’ya 19.5 yıl hapis cezası verildi.


Mersin’de devam eden FETÖ çatı davasında kararını açıklayan Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanık gazeteci Mehmet Baransu’ya üç ayrı suçtan toplam 19.5 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, Baransu’ya verilen cezalarda indirim yapmazken, tutukluluk halinin devamına karar verdi.
77 sanıklı davada Mahkeme Mehmet Baransu’ya, gizliliği ihlal suçundan 2 yıl hapis, yasaklanan bilgileri açıklamaktan 4 yıl hapis cezası ve FETÖ’ye üyelik suçundan ise 13 yıl 6 ay hapis cezası verildi.


Mahkemenin Baransu’ya verdiği cezalarda indirime gitmemesi dikkati çekti. Bu durumun gerekçesi kararda, “Sanığın savunma sınırını aşacak şekilde uyarılara rağmen saygısızca kelimeleri uzatması, iddianameyi tanzim eden kişilere yönelik savunma sınırlarını aşacak şekilde ‘cübbesini bırakması’ gerektiğini belirtmesi, iddianame tanzim eden savcıya yönelik ‘Ben olsam selam bile vermem’ ve ‘Herkesten özür dileyecek ya da istifa edecek, başka türlü savcılık yapması mümkün değil’ ifadeleriyle anlatıldı.
Mahkeme, Baransu’nun yargılama sürecindeki tutum ve davranışlarına göre pişmanlık emareleri göstermediğinden ve ileride bir daha suç işlemeyeceği yönünde mahkemede olumlu kanaat oluşmaması nedeniyle verilen cezaların ertelenmesine de gerek olmadığına karar verdi.
Bu arada, mahkeme kararıyla ilginç bir bilgi ortaya çıktı. Kararda, Mehmet Baransu’dan elde edildiği belirtilen 500 GB’lık bilgisayar belleğinin aslında Mersin Emniyeti KOM Şube Müdürlüğü’ne ait olduğunun anlaşıldığı belirtildi. Mahkeme söz konusu bilgisayar belleğinin dosyada delil olarak saklanmasına hükmetti. Mersin Emniyeti’nde görev yapan FETÖ bağlantılı polislerin de yargılandığı davaya Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, avukatı aracılığıyla müdahil olmuştu.