Mehmet Büyükekşi: “FUTBOLDA GÜVENİ SAĞLAYACAĞIZ”

Mehmet Büyükekşi: “FUTBOLDA GÜVENİ SAĞLAYACAĞIZ”
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Temsilciler Kurulu Yaz Semineri Açılış Töreni yapıldı.TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen törende TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile TFF Temsilciler Kurulu Başkanı...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Temsilciler Kurulu Yaz Semineri Açılış Töreni yapıldı.

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen törende TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile TFF Temsilciler Kurulu Başkanı Gökhan Özsavaş açıklamalarda bulundu.

Göreve geldiklerinden bu yana çok önemli konularda yenilikçi kararlara imza attıklarını belirten Büyükekşi, "En önemli kararlarımızdan biri temsilcilerle ilgiliydi. Bu sezon temsilcilerle özel olarak ilgileneceğiz. Yönetim olarak temsilcilik yapısının yeniden düzenlenmesine dair önemli kararlar aldık ve çalışmalara başladık. Temsilcilikle ilgili yurt dışındaki uygulamaları inceleyerek yeni kriterler belirledik. Raporları UEFA standartlarına uygun olarak yeniden düzenledik. TFF'nin tüm kurullarında dijitalleşmeye çok özel önem vereceğiz. Yeni dönemde temsilcilerimiz maçtan hemen sonra raporlarını sisteme aktaracak. Bu süreyi Süper Lig için maç organizasyonunun bitiminden 2 saat sonra olarak belirledik. Türk futbolunda en çok ihtiyaç hissedilen şey güven. Bunu tekrar sağlamamız gerekiyor." ifadelerini kullandı. Temsilci raporlarının değiştirildiği iddiasıyla ilgili şikayetler aldığını vurgulayan Mehmet Büyükekşi, "Dijitalleşmeye ve süreye bu yüzden çok önem veriyoruz. Güven, adalet, eşitlik ve şeffaflığı ortaya koymamız lazım. Bütün uygulamaları tek tek yerine getiriyoruz. Sizlerin raporları son derece önemli. Bu raporlarla diğer kurumlarımızın kararlarını belirliyorsunuz. Hakemler için uyguladığımız testleri temsilcilerimiz için de gerçekleştireceğiz. Eksik gördüğümüz noktalarda temsilcilerimizi de eğitime alacağız" diye konuştu.