Mehmet Şimşek yalanı da uzun sürmedi

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 23, 2023 / 08:08

Birinci tur analizlere ve ikinci tur hazırlıkları dışında AKP kulislerinde konuşulan bir başka konu, seçimin kazanılması durumunda olası kabinede kimin olacağı. Herkesin bakan veya bakan yardımcısı olmakla ilgili planı var. Bu nedenle Erdoğan ailesine yanaşmaya çalışanlar, bunun için kulis yapanlar olduğu konuşuluyor.

’Ekonominin başına güçlü bir ekip gelecek’, ‘Mehmet Şimşek oluşturulacak ekonomik kurulun başına getirilecek’ yalanı da uzun sürmedi. Şimşek’in kampanya boyunca kürsüde görünmek istememesi gibi, böyle bir kurulda görev alması, ekonomiyle ilgili herhangi bir görev almasının söz konusu olmadığını ortaya çıktı.

Şimşek’in kendisine seçim sonrası süreçte görev alıp almayacağını soran partililere çok net olarak ‘hiçbir görev üstlenmeyeceğini’ söylediği biliniyor.

Gördüğünüz gibi, Ankara’da bir yandan ikinci tura, diğer yandan sonrasına ilişkin planlar masada…

Nuray Babacan’ın yazısının tamamı için tıklayın.

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Nuray Babacan mesleğe Ak Ajans’ta başladı. Daha sonra ANKA Haber Ajansı’na geçen Babacan burada dönemin iktidarı ANAP içinden yaptığı perde arkası haberlerle dikkat çekti. Dönemin Hürriyet Ankara Temsilcisi Sedat Ergin’in daveti üzerine Ankara büroda parlamento muhabiri olarak çalışmaya başlayan Babacan, birçok başarılı habere imza attı. 2005’de Hürriyet Parlamento Büro Şefliği görevine getirilen Babacan 17 yıldır bu görevi yürütüyordu. AKP’nin perde arkasını aktaran ve siyasi kulislerde sıkça konuşulan haberlerinin yanısıra uzun süredir Hürriyet’te hafta sonları yayınlanan “Ankara Fısıltıları”nın yazarlığını da yapan Babacan, çoğunlukla Meclis kulislerinde konuşulan senaryoları, sivil toplumun hassasiyet gösterdiği konuları, kimi zaman da siyasetin renkli yanlarını köşesine taşıyordu.

Pencere Kuşu adlı köşesinde Ankara’daki siyasi kulisleri okuyucuyla buluşturuyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top