Meksika lideri Obrador: El Chapo’nun oğlunun serbest bırakılmasını ben istedim

Meksika lideri Obrador: El Chapo’nun oğlunun serbest bırakılmasını ben istedim
Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ‘El Chapo’ lakaplı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman’ın oğlunun serbest bırakılma emrini kendisinin verdiğini söyledi. Obrador, “Halkı daha fazla tehlikeye atmamak için operasyonun...

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ‘El Chapo’ lakaplı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman’ın oğlunun serbest bırakılma emrini kendisinin verdiğini söyledi. Obrador, “Halkı daha fazla tehlikeye atmamak için operasyonun sonlandırılması emrini verdim” dedi.
Obrador, Guzman’ın oğlunun serbest bırakılması için bizzat talimat verdiğini aylar sonra açıkladı. Ovidio Guzman, ekim ayında Culiacan kentinde şiddetli çatışmalara sahne olan askeri operasyon sırasında gözaltına alınmış, saatler sonra serbest bırakılmıştı. Hükümet yetkilileri, şiddet olaylarının büyümesinin önüne geçmek için Ovido Guzman’ın salıverildiğini duyurmuştu.
El Chapo lakaplı uyuşturucu baronunun oğlu Ovidio Guzman, ABD tarafından aranan ve iadesi istenin bir isim. Obrador, ülkesinde yakalandıktan sonra ABD’ye gönderilen ve burada ömür boyu hapse mahkum edilen El Chapo içinse ‘bir dönem ülkede devlet başkanı kadar etkiliydi’ demişti.