Meksika’da, eşcinsel evlilikler yasallaştı

Meksika’da, eşcinsel evlilikler yasallaştı
Meksika'da, son olarak kuzeydoğu sınır eyaleti Tamaulipas’ın da evlilik eşitliğine onay vermesiyle ülke genelinde eşcinsel evlilikler yasal hale geldi. Meksika Yüksek Mahkemesi Başkanı Arturo Zaldivar, Twitter paylaşımında, "Bütün...

Meksika'da, son olarak kuzeydoğu sınır eyaleti Tamaulipas’ın da evlilik eşitliğine onay vermesiyle ülke genelinde eşcinsel evlilikler yasal hale geldi.

Meksika Yüksek Mahkemesi Başkanı Arturo Zaldivar, Twitter paylaşımında, "Bütün ülke kocaman bir gökkuşağıyla parlıyor. Yaşasın tüm insanların onuru ve hakları. Aşk aşktır" ifadelerini kullandı.

Meksikalı LGBTİ+ aktivisti Enrique Torre Molina ise, "Bugün, LGBTİ+ topluluğu ve Meksika için tarihi bir gün. Bugün, biz ve ailelerimiz daha görünür haldeyiz. Daha eşit ve daha adaletli bir ülkeyiz" dedi.

Tamaulipas eyaleti, Guerrero, Durango, Jalisco, Yucatán, Veracruz, México ve Tabasco'dan sonra bu yıl içerisinde eşcinsel evliliği yasallaştıran sekizinci eyalet oldu. Guanajuato, Querétaro ve Zacatecas dahil olmak üzere diğer bazı eyaletler 2021'de evlilik eşitliğini onaylamıştı. Önceki gün Guerrero eyaletinde yapılan oylamayla evlilik eşitliği tanınmıştı.