Meksika’da neler oluyor

Meksika’da neler oluyor
Meksika’da 6 Haziran’daki yerel seçimlere 12 gün kalırken, yılın başından bu yana 88 politikacının suikaste kurban gittiği bildirildi.Etellekt Consultores isimli kuruluştan edinilen bilgiye göre, ülkedeki yerel seçimler...

Meksika’da 6 Haziran’daki yerel seçimlere 12 gün kalırken, yılın başından bu yana 88 politikacının suikaste kurban gittiği bildirildi.
Etellekt Consultores isimli kuruluştan edinilen bilgiye göre, ülkedeki yerel seçimler öncesi bu güne kadar 200 suikast girişimi oldu.
Öldürülen 88 politikacıdan 34’ünün yerel seçimlerde aday oldukları belirlendi. Öldürülen 34 adayın hepsi de mevcut belediye yönetimlerine muhalif partilerden olduğuna dikkat çekildi. Öldürülen politikacıların 7’senen kadın olduğunu bildirdi.
Sputnik’in aktardığına göre, ülkede en son öldürülen politikacının 34 yaşındaki aday Alma Barragan olduğu ifade edilirken, Barragan’ın önceki gün seçim kampanyası yürütmek için halkın arasında dolaştığı sırada bir grup silahlı saldırgan tarafından öldürüldüğü belirtildi.
Meksika’daki son suikast girişimi ise dün sabah saatlerinde Acapulco Belediye Başkan Adayı Jose Alberto Alonso Gutierrez’e düzenlenirken, Gutierrez saldırıdan sağ kurtuldu.