Melek için kampanya

Melek için kampanya
Antalya’da, ellerini kelepçeleyip kendisini çıplak halde saatlerce döven Ramazan İpek’i (36) av tüfeği ile öldürmekten önceki gün tutuklanan Melek İpek’in (31) serbest bırakılması için sosyal medyada çok sayıda paylaşım...

Antalya’da, ellerini kelepçeleyip kendisini çıplak halde saatlerce döven Ramazan İpek’i (36) av tüfeği ile öldürmekten önceki gün tutuklanan Melek İpek’in (31) serbest bırakılması için sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapıldı.
Melek İpek’in tutuklanmasının ardından sosyal medya hesaplarında Melek’in serbest bırakılması için ‘hashtag’ler açıldı. Yüzlerce kişi Melek İpek’in serbest bırakılması için paylaşım yaptı. Şule Çet Dayanışma Platformu sosyal medya hesabından “Melek İpek, darp gördüğü iki çocuğunu öldürmekle tehdit eden Ramazan İpek’i nefsi müdafaa yaparak öldürdü” paylaşımı yapıldı. Paylaşımı binlerce sosyal medya kullanıcısı paylaştı. Birçok kadın platformu da Melek İpek’in serbest bırakılması için paylaşım yaptı.
Tutukluluğu tartışma yaratan İpek’in tutukluluğuna hukukçu Adem Sözüer’den de itiraz geldi. Sözüer, “Anlatılan gibiyse meşru savunma var,lakin meşru savunma olmadığı veya sınır aşmayı gösteren deliller de olabilir Soruşturma yürürken suçlu/suçsuz yorumu olmaz. AMA eziyet edilmişse çocuklu anneyi tedavi ve terapiye tabi tutmak gerekir.Adli kontrol bunun için var. Tutuklama neden..” paylaşımını yaptı.