Memleket’te ince bir başına

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 21, 2022 / 07:25

Muharrem İnce’nin Genel Başkanlığı’nı üstlendiği Memleket Partisi’nden, 6 parti yöneticisi istifa etti. İstifa edenler arasında, partinin kuruluşunda İnce ile birlikte yer alan Parti Sözcüsü ve Genel Başkanvekili Gaye Usluer ve Genel Sekreter Hakkı Akalın da var.

Sosyal medya hesabından partiden istifasını duyuran Usluer, “Gün küçük olsun bizim olsun zamanı değil. Ya kazanılacak ya da kazanılacak bir seçim sürecinin içindeyiz” ifadelerini kullandı.

Bu gelişme sonrası Muharrem İnce de “kuruluş sancılardan kurtulmak için Olağanüstü Kurultayımızı toplayacağız” mesajını verdi.

Partinin kuruluşunda görev alan Parti Sözcüsü ve Genel Başkanvekili Gaye Usluer, Genel Sekreter Hakkı Akalın, Genel Sayman Serkan Ufuk Akgün, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Ali Rıza Büyükuslu, Parti Meclisi Üyeleri Meryem Şengül Kala ve Oğuz Giray istifa eden isimler.

Partiden daha önce de çok sayıda PM üyesi ile İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Çelebi istifa etmişti.

KURULTAY ÖNCESİ ATAMALAR
İstifaların ardından PM ve MYK üyeleri ile toplantı yapan Genel Başkan Muharrem İnce, sadece Usluer’in üstlendiği Genel Başkanvekilliği ve sözcülüğü için atama yaptı.

Genel Başkanvekilliğine Nurdan Şahin Demirbağ, sözcülük görevine ise İpek Özkal getirildi.

Parti kaynaklarının verdiği bilgiye göre, 60 üyeli PM’de, son istifalarla üye sayısı 44’e düştü. Her ne kadar yasal sınırın altı olmasa da, yeni istifa olasılıklarına karşı, İnce’nin Perşembe günü yapılacak toplantıda, riske girmemek için “olağanüstü kurultay” kararını resmileştirmesi bekleniyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top