MEMUR VE EMEKLİ İÇİN KADER HAFTASI

MEMUR VE EMEKLİ İÇİN KADER HAFTASI
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, memur ve emekliye yüzde üç oranında refah payı ödenmesi için kanun teklifini TBMM başkanlığına verdi. CHP’li Gürer, devlet memurları ve emeklilerin ekonomik açıdan ciddi sorunlar yaşadığına...

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, memur ve emekliye yüzde üç oranında refah payı ödenmesi için kanun teklifini TBMM başkanlığına verdi. CHP’li Gürer, devlet memurları ve emeklilerin ekonomik açıdan ciddi sorunlar yaşadığına dikkat çekerek, yüzde 3 refah payının bir nebze de olsa bu kesimlerin yarasına merhem olabileceğini belirtti. Gürer, 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini, TBMM Başkanlığına sundu, “Enflasyon farkı zam gibi görülmemeli” dedi.

ÜCRETLER GÜNCELLENMELİ
Her koşulda ve şartlar ne olursa olsun görevlerini özveriyle yerine getiren memurların yaşadıkları sorunlara vurgu yapan Ömer Fethi Gürer, “Hayatlarını en çok etkileyen unsur ücretlerin günümüz ekonomik koşullarına uygun olarak güncellenmemesi öncelikli olarak yer almaktadır. Devlet memurlarının büyük bir çoğunluğunun yoksulluk sınırı altında maaşla geçim mücadelesi verdikleri bilinmektedir” ifadelerine yer verdi.