Memurumuz da işçimiz de halden memnun

Memurumuz da işçimiz de halden memnun
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Muhalefet partilerinin ekonomik krizle ilgili konuşmalarına değinen Erdoğan, sorunları kendilerinin çözebileceğini ileri...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Muhalefet partilerinin ekonomik krizle ilgili konuşmalarına değinen Erdoğan, sorunları kendilerinin çözebileceğini ileri sürdü:
“Türkiye, gelişmiş ülkeler dahil pek çok devletin gıda arz güvenliği konusunda endişe yaşadığı dönemde gayet rahat bir şekilde geleceğine bakabilmektedir. Sadece tarımda değil hangi alana el atarsanız atın benzer tablolarla karşılaşacaksınız. Bu demek değil ki ülkemizde hiçbir sorun yok, her şey güllük gülistanlık. Yok böyle bir şey. Tabii ki sıkıntılarımız da var. Ama bunların neler olduğunu da hangi sebeplerden kaynaklandığını da nasıl çözüleceğini de en iyi biz biliyoruz biz.”
Konuşmasında kamu işçisi ve memurların zam oranına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, özetle şunları söyledi:
“ENFLASYONUN YÜZDE 20’NİN ALTINDA OLDUĞU DÖNEM”
“Geçtiğimiz hafta sözleşmeleri yenilenen işçi ve memur ücretlerinde artışlar yaptık. Memurumuz da işçimiz de halden memnun. Enflasyonun yüzde 20’nin altında olduğu dönemde ortalama yüzde 30 civarında yaptığımız artışla yanlarında olduklarımızı ortaya koyduk.
“3600 EK GÖSTERGE 2022 SONUNA KADAR ÇÖZÜLECEK”
Kılıçdaroğlu, memurları tahrik etmek için diline 3600 ek gösterge meselesini dolamış, ha bire tekrarlayıp duruyor. Halbuki bu sözü veren biziz ya. Verdiğimiz sözün hukuki altyapısını oluşturmaya başlayan yine biziz. Önümüzdeki yılın sonuna kadar bu meselenin çözüleceğini bizzat muhataplarımıza beyan eden yine biziz.”
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde 3600 ek gösterge konusunda iktidarı eleştirerek, “Bu sorunla mücadele edeceğiz” demişti.

AÇIKLAMA GERÇEKLİKTEN KOPUK, TÜRKİYE'DE EMEKLİ, İŞÇİ YOKSULLAŞIYOR

‘Bidebunuizle’ yayınında Yavuz Oğhan’a konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Erdoğan’ın açıklamasının gerçeklikten kopuk olduğunu ve Türkiye’de çok ciddi bir yoksullaşma olduğunu söyledi. Türkiye tarihinde en büyük gelir kaybı yaşanan döneminde olduğunu belirten Çerkezoğlu şunları kaydetti:
“Türkiye ekonomisi büyüdü açıklamalarından payını alamayan bir emekçi sınıfı var. Dolayısıyla kimse ne emekliler, ne işçiler, ne EYT’liler, ne memurların bu ülkede refaha kavuştuğunu, alım gücünün arttığını, yoksullukla başa çıkıldığını söyleyebilir. Tersine hepimizin yoksullaştığı bir dönem yaşıyoruz. Memurlar zam almadı zaten. Memur sözleşmesinde çok komik artış oranları var. Açlık sınırının altındaki asgari ücretle çalışmaya mahkum edilen işçilerin toplu sözleşme sürecinden bahsediliyor sanırım. Orada da yüzde 30 verilen 2 yıllık kümülatif artışlar. Oysa Türkiye’de başta asgari ücret olmak üzere, tüm ücretlerin insanca yaşamaya yetecek şekilde düzenlenmesi gerekir. AKP iktidara geldiğinden beri kişi başına milli gelir 12 kat arttı. Ama ortalama maaşlar 6-7 kat arttı. Yani ürettiğimiz değerden payımızı alamadığımız ve asgari ücretliler ülkesine döndüğümüz söylenebilir. Türkiye’de asgari ücretli sayısı yüzde 50’yi geçti. Asgari ücretle çalışan ortalaması Avrupa Birliği’nde yüzde 9.”