Menderes Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı: KARAR SİYASİ

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 8, 2022 / 09:23

İzmir’in Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Menderes Belediyesi’ne yönelik açılan soruşturma kapsamında, Özdere’de imar planına aykırı şekilde 5 yıldızlı otel inşaatına izin verildiği belirlendi. Karşılığında ise Bodrum’daki 2 villanın aracılar kullanılıp ‘rüşvet’ olarak verildiği iddiasıyla ilgili Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Belediye Meclis Üyesi Ertan Güleç, mimarlık şirketinin sahibi ve otel müdürü gözaltına alındı. Aynı soruşturma dosyası kapsamında 4’ü eski, 3’ü mevcut belediye dönemine ait çöp toplama, iş makinesi ve araç kiralama ihalesinde yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle 28 kişi gözaltına alındı. Bu ihalelerde, kamunun yaklaşık 10 milyon TL zarara uğratıldığı iddia edildi.

Soruşturma dosyasını göz önünde bulunduran Mülkiye Teftiş Kurulu, İçişleri Bakanlığı’ndan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile Belediye Meclis Üyesi Ertan Güleç’in görevden uzaklaştırılmasını talep etti.

İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden alınan İzmir’in Menderes ilçesinin Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın avukatlığını üstelenen, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Avukat Murat Aydın, kararın siyasi olduğunu düşündüklerini söyledi.

O TERAZİDE SEN DE TARTILACAKSIN
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Twitter hesabından İçişleri Bakanlığı’nın kararına tepki gösterdi. Torun şunları söyledi:
“Dün mahkemede serbest kalan Menderes Belediye Başkanımız, bugün Suçişleri Bakanı’nın talimatıyla görevden alındı. Atanmış Süleyman Soylu, sen kanun musun? Dün tutuklatamadın, şimdi kendi yetkilerinle mi yargıyı çiğniyorsun! Sen kimsin de halkın iradesine darbe yapıyorsun? Atanmış Süleyman Soylu; Mahkemenin ‘görevden al’ dediği 2 AKP’li belediye başkanına 6 aydır işlem yapmayıp suç işliyorsun! İşte sen bu kadar aciz, bu kadar korkaksın. Unutursak kalbimiz kurusun: Günü geldiğinde bu millete hesap verecek, o terazide sen de tartılacaksın!”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top