Menzil Cemaati paylaştı: “Depremzede çocuklar köyümüzde”

Menzil Cemaati paylaştı: “Depremzede çocuklar köyümüzde”
Menzil Cemaati, Adıyaman’daki köyünde 1100 depremzede çocuğun bulunduğunu açıkladı, çocuklara “tekbir işareti” yaptırdığı görüntüleri paylaştı.BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; deprem felaketinde en...

Menzil Cemaati, Adıyaman’daki köyünde 1100 depremzede çocuğun bulunduğunu açıkladı, çocuklara “tekbir işareti” yaptırdığı görüntüleri paylaştı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; deprem felaketinde en fazla yıkımın yaşandığı kentlerden biri olan Adıyaman’da 2 bin 300’den fazla bina yıkıldı, 4 bin 600 kişi ise yaşamını yitirdi. Bu derece büyük bir yıkımın yaşandığı Adıyaman’da bürokraside en güçlü cemaatlerin başında gelen Menzil Cemaati’nin merkezi yer alıyor.



3850 YETİŞKİN 1100 ÇOCUK BULUNUYOR
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde cemaate ait Menzil köyü bulunuyor. Bu alana Buhara Evleri adı verilen 41 bloktan oluşan bin daire inşa edildi. Cemaat, köydeki bu yapılarda toplam 7 bin 100 yetişkin depremzede ile 2 binin üzerinde çocuğun “misafir edildiğini” açıkladı. Yapılan son açıklamaya göre de Menzil Köyü’nde hâlâ 3 bin 850 yetişkin ile bin 1100 çocuk bulunuyor. Cemaat yöneticilerinin de bu köyde yaşadığı bilinirken deprem öncesine kadar köyde güvenlik üst düzeyde tutuluyor, cep telefonu ile çekim yapılmasına izin verilmiyordu.

SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN PAYLAŞIM
Menzil Cemaati’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntüler ise tartışma yaratacak türden. Cemaat sosyal medya hesaplarından küçük çocukların “tekbir işareti yaptığı” fotoğrafları “Ne kadar misafirimiz varsa hepsinin gönüllerini ısıtmaya çalıştık,” ifadeleriyle paylaştı. Paylaşılan bir başka videoda ise “Buhara Evlerinde depremzede çocuklara yönelik etkinliklerden biri,” denilerek çocuklara dini sorular yöneltildiği görüldü.