‘Menzil’ şaşmadı: Bakanlığın test ihalesi yine o şirkete gitti

‘Menzil’ şaşmadı: Bakanlığın test ihalesi yine o şirkete gitti
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, yıl sonuna kadar 4 devlet hastanesinde Covid-19 testini Menzil cemaatine yakınlığıyla bilinen bir şirkete yaptıracak.Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul’daki bazı hastanelerin Covid-19...

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, yıl sonuna kadar 4 devlet hastanesinde Covid-19 testini Menzil cemaatine yakınlığıyla bilinen bir şirkete yaptıracak.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul’daki bazı hastanelerin Covid-19 testi ihalesini, Menzil cemaatinden Ferhat Danışman’ın ortağı olduğu şirket aldı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilerde, Sağlık Bakanlığı’na bağlı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, 10 Ocak 2022’de “Müdürlüğümüze Bağlı Sağlık Tesisleri İçin Sonuç Karşılığı Covid-19 PCR Testi Hizmeti Alımı” adı altında bir ihale düzenledi. İhaleyi 147 milyon 828 bin TL’ye Techno Health Laboratuar Diagnostik Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin aldığı açıklandı.

4,2 MİLYON TEST
BirGün’ün haberine göre İl Sağlık Müdürlüğü ile şirket arasında da 23 Şubat’ta sözleşme imzalandığı açıklandı. Sözleşmeye göre, şirket yıl sonuna kadar dört hastanede tam 4 milyon 256 bin Covid-19 testi yapacak.