Menzil selamı ile veda

Menzil selamı ile veda
Sosyal medyadaki açıklamalarıyla tepki çeken Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) Başhekim Yardımcısı Ali Edizer’in görevinden alındığı, sözleşmesinin de feshedildiği bildirildi.Sağlık Bakanlığı Teftik Kurulu,...

Sosyal medyadaki açıklamalarıyla tepki çeken Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) Başhekim Yardımcısı Ali Edizer’in görevinden alındığı, sözleşmesinin de feshedildiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı Teftik Kurulu, Dr. Ali Edizer hakkında inceleme başlatmıştı.
Ali Edizer’in sosyal medya hesabında paylaştığı bir video konuşmasında “Medeni Kanun’u yıkmak için mücadele ettiğini” söylemesi ve Türkiye Cumhuriyeti yasaları gereği resmi nikahla sadece tek eşli olmayı eleştirip “Boşanmak yerine 2. Eşi alın” demesi tepki çekmişti.
KARAR SONRASI KOCA’YA YAZDI
Edizer, kararın ardından Twitter hesabından Sağlık Bakanı Koca’ya seslenip gülme ve çiçek emojisi kullanarak “Aldım, kabul ettim Sayın bakanım Başım üstüne” diye yazdı.
Edizer ayrıca dün yaptığı Twitter paylaşımlarıyla kendisini eleştirenleri, 15 Temmuz’da AVM’lerde saklanmakla, Ermenistan’ı desteklemekle ve dinsizlikle suçladı.
Dr. Ali Edizer, 1992 yılından bu yana sağlık sektöründe çalışıyor, Mart 2018’den bu yana da GATA’da Başhekim Yardımcılığı yapıyordu.

‘TEDAVİ GÖRMESİ GEREKİR’
Konu hakkında açıklamalarda bulunun CHP sözcüsü Faik Öztrak, “Bu sözler rezalet. GATA, kimlere emanet edilmiş? Medeni Kanuna saldıran bir kafa yapısına sahip. Şu soruyu sormamız gerekiyor? Neden bu görevlere getiriyorsunuz, kim getiriyor? Bu şahsı, hastanenin ruh ve sinir hastalıklarında tedavi görmesi gerekir.” İfadelerini kullandı.

‘FETÖ’cü hekimi korudu’ iddiası

CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel ise Edizer ile ilgili başka bir iddiayı dile getirdi. Adıgüzel, 15 Temmuz gecesi bir doktorun Meclis’in bombalanacağını söylediğini ve başka bir doktorun bunu savcılığa ihbar ettiğini belirterek, Edizer’in FETÖ’cü doktoru koruyup diğer doktoru sürgüne gönderdiğini iddia etti. Adıgüzel’in iddiası şu şekilde: Edizer’in eski Bakan Recep Akdağ’ın özel kalem müdürü olduğunu hatırlatan Adıgüzel, Edizer’in ihbarda bulunan doktoru sürdüğünü söyledi.

‘Menzil etkisi Recep Akdağ döneminden’

Bidebunu izle yayınında Yavuz Oğhan’ın konuğu olan gazeteci Barış Terkoğlu, görevden alınan Ali Edizer’den yola çıkarak Menzil tarikatının Sağlık Bakanlığı’ndaki yolculuğunu anlattı. Menzil’in Sağlık Bakanlığı’nda eski Bakan Recep Akdağ döneminde çok ciddi bir örgütlenme sağladığını belirten Terkoğlu, “Menzil’in oradaki varlığı bilinen bir sır” dedi. AK Parti’ye yakın isimlerin, hatta aynı tarikatın Eskişehir kolunun lideri olan kişinin de Sağlık Bakanlığı’ndaki örgütlenmeyi itiraf ettiğini söyledi.