Meral Akşener: Mesele Türkiye

Meral Akşener: Mesele Türkiye
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin 19 ilçe belediye başkanı ile bir araya geldi. Toplantıda Cumhurbaşkanlığı adaylığı da konuşulurken başkanların bir kısmı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir kısmı ise...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin 19 ilçe belediye başkanı ile bir araya geldi. Toplantıda Cumhurbaşkanlığı adaylığı da konuşulurken başkanların bir kısmı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir kısmı ise ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın adaylığı halinde yarışın kazanılabileceğini kaydetti. Bazı belediye başkanları Akşener’in aday olmasını beklediklerini söyledi. Akşener ise “Mesele ben meselesi değil, mesele Türkiye” dedi.

Akşener başkanlara “Sahada olun, milletin sorunlarını çözün ve kavgadan uzak durun” talimatı verdi ve seçim sürecinin sert bir iklimde geçeceğini kaydetti.

Bazı belediye başkanları da Meral Akşener’e “Sizin adaylığınızı bekliyoruz” dedi. Ancak Akşener, bir kez daha başbakanlığı işaret etti. Aday olmayacağını belirten İYİ Parti lideri, “Mesele ben meselesi değil. Mesele Türkiye. Yorulmuş bir hükümet var. Türkiye’nin normalleşmesi lazım. Bunu kırıp dökmeden parlamenter sisteme geçirecek bir cumhurbaşkanı adayı ile gerçekleştirebiliriz” ifadelerini kullandı.