Meral Akşener: Yeminini bozdun

Meral Akşener: Yeminini bozdun
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi eylemlerine destek verenlere yönelik “sürtük” ifadesini kullanmasını eleştirdi.Akşener,...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi eylemlerine destek verenlere yönelik “sürtük” ifadesini kullanmasını eleştirdi.

Akşener, “Birleştireceğine, nefret saçandan Cumhurbaşkanı olmaz. Milletin namusunu koruyacağına, namusa dil uzatandan, Cumhurbaşkanı olmaz. Devletin varlığına sahip çıkacağına, kendini devlet yerine koyandan, Cumhurbaşkanı olmaz. Ez cümle sözünden dönenden, yeminini bozandan, emanete hıyanet edenden Cumhurbaşkanı hiç olmaz. Aziz Türk Milleti, artık senin gerçek yüzünü gördü.” ifadelerini kullandı.

Akşener, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyon sepeti içerisindeki maddeleri açıklamama kararını da eleştirdi ve şu sözleri kullandı:

“Kendisini, bu ülkenin vatandaşına karşı değil, sadece Sayın Erdoğan’a karşı sorumlu hissediyor. Bu vesileyle, bu rakamları belirleyen zevata, bir çift sözüm var. Açıkladığınız rakamlar, işçinin, memurun, emeklinin, maaş zammını belirliyor. Ay sonunu getiremeyen insanlarımızın vebali boynunuzda. Gelin, iki cihanınızı da karartmayın. Ya görevinizi hakkıyla yapın ya da millete karşı sorumluluğunuzun farkındalığıyla, o görevlerden, devlet insanı vakarıyla, şerefinizle ayrılın.”