Merkel tarafını seçti

Merkel tarafını seçti
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelere ilişkin Yunanistan’ın haklarını ve söylediklerini ciddiye alma ve haklı oldukları yerde destekleme görevleri bulunduğunu söyledi.Merkel, geleneksel yaz mevsimi...

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelere ilişkin Yunanistan’ın haklarını ve söylediklerini ciddiye alma ve haklı oldukları yerde destekleme görevleri bulunduğunu söyledi.
Merkel, geleneksel yaz mevsimi basın toplantısında yaptığı açıklamada, “AB üye ülkeleri olarak hepimizin, Yunan dostlarımızın haklarını ve söylediklerini ciddiye alma ve haklı oldukları yerde destekleme görevimiz var. Ancak ben gerilimin artmaması için çaba sarf ettim. Bu bazen sadece her iki tarafın tekrar tekrar konuşmasıyla mümkündür. Ekonomik bölgelerin pay edilmesine ilişkin oradaki tartışmalar ancak birlikte yürütülebilir. Almanya, bunun için çaba sarf ediyor” ifadelerini kullandı.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Türkiye ilişkilerini görüştüklerini aktaran Merkel, “Bu ilişkiler çok yönlü. Türkiye, NATO müttefikidir. İhtilaf, iki NATO üyesi arasında. Bu bizi kayıtsız bırakamaz. Bu nedenle bile ittifak içindeki bu şeyleri açıklığa kavuşturmak lazım” değerlendirmesi yaptı.
Bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile henüz bir görüşme öngörülmediğini belirten Merkel, “Ancak onunla çok sık konuşuyoruz. Her zamanki gibi bir görüşme olduğunda ivedilikle sizi bilgilendireceğiz” diye ekledi.