Merkez Bankası şikayet etmişti: Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan ifade verdi

Merkez Bankası şikayet etmişti: Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan ifade verdi
Merkez Bankası, Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan hakkında 1 Ağustos 2022 tarihinde, bir televizyon programında yaptığı açıklamaları gerekçe göstererek suç duyurusunda bulunmuştu.Özcan, dün Çağlayan’daki İstanbul...

Merkez Bankası, Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan hakkında 1 Ağustos 2022 tarihinde, bir televizyon programında yaptığı açıklamaları gerekçe göstererek suç duyurusunda bulunmuştu.

Özcan, dün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek savcılığa ifade verdi. Serkan Özcan, savcılığa ifade verdikten sonra adliye önünde açıklama yaptı.

Özcan, “Kasten görevi ihmal suçu işleyenlerle, görevde ihmal sebebiyle muazzam kamu zararına yol açanlarla ve kamu kaynaklarını israf edip milleti açlıkla baş başa bırakanlarla mücadelemizi yılmadan sürdürmek, muhalefet partisi olarak hem siyasal hakkımız hem de sorumluluğumuzdur” dedi.

Özcan, özetle şunları söyledi:

Söz konusu şikâyet, tamamen siyasi bir nitelik taşımaktadır. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve yöneticilerine yönelik haklı eleştirilerimin kamuoyunda ses getirmesi karşısında, bu eleştirilerimi sindirme ve bastırma amacı taşımaktadır. Şahap Kavcıoğlu’nun bu tutumu, yasaların kendisine yüklediği görevi tam bir tarafsızlık içinde yerine getirmesi beklenen bir kamu görevlisinden ziyade, kendisinin geçmişte yürüttüğü siyasetçi kimliğine uygun görülmektedir. Şahap Kavcıoğlu yönettiği bu güzide kurumu, bulunduğu makamı ve kamu gücünü arkasına alarak, rakip gördüğü bir siyasetçi ile hesaplaşmaya ve muhalefeti sindirmeye çalışmaktadır.