Merkez Bankası’nda görev değişikliği kurları zıplattı

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 26, 2021 / 09:23

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Oğuzhan Özbaş görevden alındı. Özbaş’ın yerine Prof. Dr. Semih Tümen atandı.
Mart ayında da Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alınmış, yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atanmıştı. Kavcıoğlu ataması sonrası açıklamasında, “Politika faizini güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek şekilde enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturmaya devam edeceğiz” demişti. Dört başkan yardımcısından biri olan Murat Çetinkaya da görevden alınmış, yerine Mustafa Duman getirilmişti.
PROF. DR. SEMİH TÜMEN KİMDİR?
Oğuzhan Özbaş’ın yerine atanan Semih Tümen, 2000 yılında ODTÜ İktisat Bölümü’nden mezun oldu ve İngiltere’de London School of Economics’te Ekonometri ve Matematiksel İktisat alanında yüksek lisans yaptı. Tümen, 2012 yılında Chicago Ünivesitesi›nde İktisat alanında doktora derecesini tamamladı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda Yapısal Ekonomik Araştırmalar Genel Müdürü, Araştırma ve Para Politikası Genel Müdür Yardımcısı, Ekonomist ve diğer unvanlarda 2002 yılından itibaren görev yapan Semih Tümen, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda çalıştığı dönemde ODTÜ, Bilkent Üniversitesi ve TOBB-ETÜ’de yarı zamanlı öğretim üyeliği de yaptı. Semih Tümen, 2018 yılından itibaren TED Üniversitesi İktisat Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyordu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top