Merkez Bankası’ndan nafile müdahale

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 4, 2021 / 11:23

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) döviz piyasasına müdahale etti. Güne 13,60’lı seviyelerden başlayan dolar, enflasyon verisinin açıklanmasının ardından yükselişe geçerek 13,80’li seviyelere kadar yükselmişti. 13,95 liralık tarihi zirvesine yaklaşmasının ardından Merkez Bankası’ndan dövize müdahale geldi. Müdahalenin ardından dolar 13,50 seviyesinin altına geriledi.

Merkez Bankası dövize çarşamba günü de müdahale etmişti. Böylece TCMB bir haftada dövize ikinci defa müdahalede bulunmuş oldu. Bloomberg HT’nin edindiği bilgiye göre TCMB çarşamba günkü müdahalesinin büyüklüğünün yaklaşık 1 milyar olarak açıklamıştı. TCMB’den yapılan açıklamada “Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir.” denildi.

Ümit Özlale: Borca batık şirket TCMB… Döviz kuru böyle giderse, TTK’ya göre 2022 başında TCMB borca batık bir şirket olacak ve literatüre göre de teknik olarak iflas etmiş sayılacak. Sıfırladığınız yedek akçe neden önemliymiş, anladınız mı? Eğer anladıysanız, utandınız mı @Merkez_Bankasi?

Durmuş Yılmaz: Yapmayın, sadece ilave döviz talebi yaratıyorsunuz. Sn CB’na “susmanız daha hayırlı olacaktır” demeniz döviz satmaktan daha etkili olacaktır

Özgür Demirtaş: Rezerv satmayın. Rezerv satarak kur dengelemek sağlıksız ve verimsiz bir yöntemdir. Rezervimizdeki her dolar çok değerli. Rezerv satmayın. Rezerv satmayın. Merkez Bankasının para politikasını düzeltin ve güven verin yeter.

İris Cibre: Artık piyasalar “MB müdahale etse de dolar alsak” diyor, politikalar, gereken bilimsel ve piyasa ihtiyacı doğrultusunda düzeltilmeden, müdahale ile kamu kaynaklarını boşa harcıyor, kamu zararı oluşturuyorsunuz! Yapmayın!

Fatma Hoca iktisat: #DolarTL #TCMB Dolar satıyorsunuz vatandaş koştura koştura gidip geri alıyor .. Siz de anca rezervlerden oluyorsunuz…

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top