Merkez tamam da alıcı kim

Merkez tamam da alıcı kim
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Avrupa'ya gaz tedariki için Rusya'yla birlikte kurmayı planladığı dağıtım merkezi için Trakya bölgesini işaret etti.Astana’dan Türkiye’ye dönerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Avrupa'ya gaz tedariki için Rusya'yla birlikte kurmayı planladığı dağıtım merkezi için Trakya bölgesini işaret etti.

Astana’dan Türkiye’ye dönerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “İfade edildiği şekliyle, böyle bir dağıtım merkezi için, bu iş için tabii ki Trakya en önemli yer olarak görülüyor. Biz başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza ve Rusya tarafında ilgili kuruma müşterek bir çalışma yapmaları talimatını Sayın Putin ile verdik. Orada bu çalışmayı yapacaklar. En uygun yer neresiyse bu dağıtım merkezini orada inşallah kurmuş olacağız" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bizim ulusal anlamda bir dağıtım merkezimiz var ama tabii şimdi bu uluslararası bir dağıtım merkezi olacak" ifadesini kullandı.

Erdoğan, “Bu konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız ile Rusya tarafı çalışmayı yapıp bize sunacaklar ve ondan sonra da adımı atmış olacağız. Burada bekleme diye bir şey yok. Kararı bugün hemen süratle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza verdik. Aynı şekilde aynı anda Rusya'dan (Gazprom Başkanı) Miller de bu toplantıdaydı, o da talimatı aldı” açıklamasını yaptı.