Mersin Edebiyat Festivali’inde 2. gün

Mersin Edebiyat Festivali’inde 2. gün
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Karşılaşmalar’ temasıyla bu yıl ilkini düzenlediği ‘Mersin Edebiyat Festivali’nin ikinci günü tamamlandı. Söyleşiler ve atölyelerle geçen ikinci günde, yazar ve şairler, her yaştan...

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Karşılaşmalar’ temasıyla bu yıl ilkini düzenlediği ‘Mersin Edebiyat Festivali’nin ikinci günü tamamlandı. Söyleşiler ve atölyelerle geçen ikinci günde, yazar ve şairler, her yaştan edebiyatseverle bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve opera sanatçısı Bengi İspir Özdülger ve Mersin Edebiyat Festivali Koordinatörü Prof. Dr. Cemal Sakallı’nın da katıldığı programın ilk bölümünde yazar Gülsevin Kıral ‘Çocuklarla Öykü Okuma Atölyesi’ ve şair ve yazar Necdet Neydim ise ‘Çocuklarla Şiir Okuma Atölyesi’ düzenledi. Yazar Barış İnce de ‘Roman-Öykü Atölyesi’ ile yetişkin edebiyatseverlerle buluştu.

Mersin Üniversitesi, Çağ Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi yüksek lisans öğrencileri, ‘Edebi Yapıtlarda Okur Nelerle Karşılaşır’ isimli Mersin Edebiyat Çalıştayı’nı yürüttü. Şebnem İşigüzel ‘Yeni Zamanlarda Edebi Vaatler’, Gürsel Korat ‘Kapadokya ve Edebiyatım’, Kemal Varol ‘Bir Anadolu Üçlemesi: Ucunda Ölüm Var, Aşıklar Bayramı, Babamın Bağlaması’, Neşe Yaşın ile Metin Cengiz ise ‘Geçmişten Günümüze Şiirimiz’ söyleşileriyle programın ikinci bölümünde Mersinlilerle buluştu.

Söyleşilerin ardından katılımcıların soruları da yanıt buldu. Edebiyat Festivali kapsamında açılan, Mersin’de adını duyurmuş ve en az üç kitap yayınlamış yazar ile şairlerin kitap kapaklarından oluşan ‘Mersinli Şair ve Yazarların Kitap Kapakları’ sergisi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda bir hafta boyunca açık kalacak. Mersinli edebiyatseverler festival bitiminde de sergiyi ziyaret edebilecek.