Mersin’de Tece Polisevi’ne silahlı saldırı

Mersin’de Tece Polisevi’ne silahlı saldırı
Mersin’in Mezitli ilçesinde Tece Polisevi’ne silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir polis yaşamını yitirirken bir polis memuru ile çatışma sırasında evinin balkonunda oturan bir kadın yaralandı. İki kişinin ise patlama...

Mersin’in Mezitli ilçesinde Tece Polisevi’ne silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir polis yaşamını yitirirken bir polis memuru ile çatışma sırasında evinin balkonunda oturan bir kadın yaralandı. İki kişinin ise patlama sırasında yüksekten düşerek yaralandığı açıklandı. Şehit düşen polis memuru Sedat Gezer’in cenazesi dün düzenlenen törenle toprağa verildi.


Yaralanan polis memurunun ameliyatı ise başarılı geçti.

Emniyet yetkililerinin verdiği bilgiye göre saldırı bomba ve uzun namlulu silahlarla düzenlendi. Çıkan çatışmada yaralanan iki kişinin sırt çantalarında taşıdıkları bombalarla kendilerini öldürdüğü belirtilirken, güvenlik güçlerinin polisevi çevresinde yaptığı incelemede içinde bomba bulunan bir başka çantayı imha ettiği açıklandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırının ardından Mersin’e giderek güvenlik güçlerinden bilgi aldı.

22 SOSYAL MEDYA KULLANICISI HAKKINDA ADLİ İŞLEM
Emniyet Genel Müdürlüğü, Mersin’de polisevine yönelik terör saldırısıyla ilgili paylaşım yapan 22 sosyal medya kullanıcısı hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan adli işlem başlatıldığını açıkladı.