MESSİ KUPA İLE FİNAL YAPTI

MESSİ KUPA İLE FİNAL YAPTI
Maça hızlı başlayan Arjantin, 23. dakikada öne geçti. Ceza sahasının solunda topla buluşan Di Maria, Dembele'nin müdahalesiyle yerde kalınca Arjantin penaltı kazandı. Topun başına geçen Messi hata yapmadı ve skoru 1-0'a getirdi....

Maça hızlı başlayan Arjantin, 23. dakikada öne geçti. Ceza sahasının solunda topla buluşan Di Maria, Dembele'nin müdahalesiyle yerde kalınca Arjantin penaltı kazandı. Topun başına geçen Messi hata yapmadı ve skoru 1-0'a getirdi. Dakikalar 36'yı gösterirken fark ikiye çıktı. Arjantin'in hızlı atağında Mac Allister'ın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Di Maria skoru 2-0'a getirdi ve ilk 45 dakika bu skorla tamamlandı.

Arjantin son 10 dakikasında Mbappe'yi durduramayınca karşılaşma uzadı. Tangocular, Messi ile bir kez daha öne geçerken Mbappe 118'de yanıt verince maç penaltılara gitti.

Penaltılarda rakibine 4-2'lik üstünlük kuran Arjantin 36 yıllık Dünya Kupası hasretine son verdi. 35 yaşındaki Lionel Messi, kariyerindeki tek eksik olan Dünya Kupası'nı kazanmış oldu.



Kulüp kariyerinde uzun yıllar formasını giydiği Barcelona ve Paris Saint-Germain ile kazanmadığı kupa kalmayan 35 yaşındaki Messi, final oynayıp elde edemediği tek kupa olan Dünya Kupası'nı kazanarak koleksiyonu da tamamladı. Arjantinli futbolcu, kulüp kariyerinde UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa, FIFA Kulüpler Dünya Kupası, LaLiga, İspanya Kupası, İspanya Kral Kupası, Fransa Ligue 1 ve Fransa Süper Kupası'nı elde ederek 36 kupa kazandı.