Metin Akpınar: Deprem bölgesindeki seçmenlerin iktidara oy vermesi kaçınılmazdır; "baba" metaforunu en net Erdoğan'da gördü

Metin Akpınar: Deprem bölgesindeki seçmenlerin iktidara oy vermesi kaçınılmazdır; "baba" metaforunu en net Erdoğan'da gördü
Usta oyuncu Metin Akpınar, deprem bölgesinde iktidar partisinin muhalefetten daha çok oy almasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Akpınar,"11 ilde büyük bir yıkım oldu. Bu şehirleri tekrar ayağa kaldırabilecek kişinin Recep Tayyip...

Usta oyuncu Metin Akpınar, deprem bölgesinde iktidar partisinin muhalefetten daha çok oy almasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Akpınar,"11 ilde büyük bir yıkım oldu. Bu şehirleri tekrar ayağa kaldırabilecek kişinin Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin yapabileceği inancı oluştu. Çünkü o bölgede hemen inşaat çalışmaları başladı. Millet İttifakı depremzedelere sadece vaat veriyordu. Seçmenlerin iktidara oy vermesi kaçınılmazdır" dedi. "Baba metaforunu en net Erdoğan'da görüyoruz" diyen Akpınar, "Sonuca katlanmak zorundayız. Bükemediğin bileği öpeceksin" ifadelerini kullandı.

KAFA TV'de yayınlanan 'Metin Akpınar ile Uzun Lafın Kısası' programında Metin Akpınar, gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sorularıyla gündeme dair değerlendirme yaptı.

"Seçmen 'baba' metaforunu en net Erdoğan'da gördü"

Deprem bölgesinde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilen desteği değerlendiren Akpınar, şu ifadeleri kullandı:

"Deprem bölgesinde 50 bine yakın insan öldü. Onu bir kenara koyuyoruz. 11 ilde büyük bir yıkım oldu. Manzara ortada. Fakat bunu onarabilecek, şehirleri tekrar ayağa kaldırabilecek kişinin Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin olduğu inancı oluştu. Bu da nasıl oluştu? Yani 48 saat gecikme anlatılıyor ama neticede hemen başladı. Bırak o çadır, kan satılmayı falan onlar kenarda dursun. Hemen hemen başladı. Yanlış yanlış temel atıldı vs., zemin etüdü yapılmadan inşaatlara girişildi ama girişildi. Öteki Millet İttifakı depremzedelere sadece vaat veriyordu. 'Ben para almayacağım' diyor ama öteki yapıyordu. 319 bin binayı da hemen teslim edecekti. Hatta köy evlerini bitirdiler, kotardılar verdiler bile. Deprem bölgesindeki seçmenlerin iktidara oy vermesi kaçınılmazdır ve bence normaldir."

"Bükemediğin bileği öpeceksin, başka çare yok"

Deprem bölgesinde seçmenin 'baba' metaforunun en net Erdoğan'da görüldüğünü belirten Akpınar şöyle konuştu:

"Seçmenin ideolojisini, kapasitesini, beyinsel birikimini, bilgi birikimini etkileyecek bir çalışma çok başarılı olamadı. Olamayınca bu sefer gene lidere dönerek, lidere sığınarak, alışık olduğu 'baba' metaforuyla, babanın etrafında gitmek, babadan bir şey beklemek gibi bir yola girdi. Bunu da en net Recep Tayyip Erdoğan da görüyor. Eğer seçmen nasıl olduysa olsun, oyunu kullanmış ve bu seçimi yapmışsa, sonuçlarını değiştirecek itirazlar da kabul görmemişse, sandıklar da yeniden sayılan oylar sonucu değiştirmiyorsa o zaman sonuca katlanmak zorundayız. Bükemediğin bileği öpeceksin. Başka çare yok."