Metin-Kemal Kahraman: 17 Mayıs’taki Muş konserimiz valilik tarafından yasaklandı

Metin-Kemal Kahraman: 17 Mayıs’taki Muş konserimiz valilik tarafından yasaklandı
Metin-Kemal Kahraman kardeşler, 17 Mayıs’ta düzenleyecekleri Muş konserinin Muş Valiliği tarafından yasakladığını duyurdu.Metin-Kemal Kahraman imzasıyla yapılan açıklamada, “Yasaklama kararı konserden bir gün önce ve mesai...

Metin-Kemal Kahraman kardeşler, 17 Mayıs’ta düzenleyecekleri Muş konserinin Muş Valiliği tarafından yasakladığını duyurdu.

Metin-Kemal Kahraman imzasıyla yapılan açıklamada, “Yasaklama kararı konserden bir gün önce ve mesai bitimine yarım saat kala telefonla, şifahen bildirilmiş, kararın yazılı bildirimini ise ancak bir sonraki gün mesai saatleri içinde alabileceğimiz söylenmiştir” denildi.

Açıklamada, “Böyle yapılarak yasaklamanın müzisyenler ve organizatörler için ve tabii bilet alan dinleyicilerimiz için sadece bir yasaklama olarak kalmayıp maddi, manevi bir yüke dönüştürülmesi amaçlanmıştır” ifadesi kullanıldı.

Son günlerde art arda gelen festival ve konser iptalleri tepki topladı. Önce Eskişehir’de Anadolu Fest müzik festivalinin yasaklandığı açıklanmış, ardından sanatçı Aynur Doğan’ın 20 Mayıs’ta Kocaeli’nin Derince ilçesinde vereceği konser de belediye tarafından iptal edildi. Derince Belediyesi, konser için gerekli izinlerin alınmadığını açıklamıştı.