Metiner, tartışmayı Erdoğan’a havale etti

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 20, 2020 / 06:38

CNNTürk canlı yayınına katılan Metiner’in “FETÖ’cüler göreve getiriliyor” sözleri üzerine yayına bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Metiner ile tartıştı.

Konuşmasına “Başında olduğum bakanlığı ilgilendiren birkaç değerlendirme yapıldı. Bu değerlendirmelere bir cevap vermezsem hem kendimize haksızlık, hem büyük mücadele veren bu kuruma ve hükümetimize bir haksızlık olarak görüyorum” diye başlayan Soylu, şunları söyledi:
“Bu laflar benim ağrıma gider. Hayatı risk içerisinde olan bir adamım. Çok üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Televizyon kanallarında bizim arkadaşlarımızın ‘elimizde isimler var’ demesini de kendime hakaret kabul ediyorum. Bana ulaşabilecek insanların basın üzerinden konuşmasını doğru kabul etmiyorum.”


Metiner, “Müsaade eder misiniz” diyerek araya girmeye çalışınca Soylu “Yok ben müsaade falan etmiyorum, söyleyeceğinizi söylediniz zaten” diyerek yayından ayrıldı.


Bakan Soylu’nun telefonu kapatmasına sinirlenen Mehmet Metiner ise “Sizden müsaade istemiyorum sayın bakanım, siz müsaade merci değilsiniz” diyerek şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Bakanımızla kamuoyu karşısında tartışmak istemem. En az onun kadar Ak Parti’liyim. İçişleri Bakanlığı’nda FETÖ’cüler atandı diye bir ifade kullanmadım. Biz onurumuzu sokakta bulmadık! Şamar oğlanı mıyız, yani telefonla bağlanacak… Kimsenin bizi bu şekilde azarlamasına asla izin veremeyiz. Böyle bir siyaset anlayışı, böyle bir dava anlayışı, böyle bir hükümet anlayışı olamaz. Ben kabul etmiyorum, çok da üzgünüm”
Canlı yayında başlayan tartışma, bu sözlerle de son bulmadı. Yazılı bir açıklama yapan AK Partili Metiner, Soylu’yu yanlış yönlendirmekle suçladığı İçişleri Bakanlığı Müşavirini hedef alarak “karakter yoksunu” ifadesini kullandı.


Açıklamasında “Süleyman Soylu’nun adını anmadığım gibi, kendisine ve bakanlığına yönelik bir eleştiride bulunmadım. Benimkisi FETÖ bulaşığı isimler konusunda her zamankinden daha duyarlı ve dikkatli olunması gerektiğine dair dostane bir uyarıydı” diyen Metiner, Bu sözlerimi kim Bakan Soylu’ya ne şekilde aktardı bilmiyorum. Ama Bakanlık Müşaviri sıfatını taşıyan karakter yoksunu birinin şahsıma dair attığı tweet, o kişinin kim olduğunu ortaya koyuyor. FETÖ’nün bize yaptığının aynını yapan o müşavir müsveddesini Reis’e ve partimizin yetkili kurallarına ve bir de aziz milletimize havale ediyorum” ifadelerini kullandı.
Metiner’in açıklamasında “Biz evin oğluyuz” vurgusuyla “Sen ölümüne Reis’çiyim. Reis’ten dolayı AK Partiliyim “ cümlesi dikkat çekti.
Metiner’in açıklamalarına İçişleri Bakanı Soylu da sosyal medya hesabından Kuran’daki Bakara Suresi’nin 10. ayetindeki “Kalplerinde bir bozukluk vardır, Allah da onlardaki bozukluğu arttırmıştır. Yalan söylemeleri yüzünden kendilerine acı veren bir azap da vardır” sözleriyle yanıt verdi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top