‘Yayımlanmadan AK Parti’li bakana da gönderildi’

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 10, 2021 / 12:04

Amirallerin açıklamasını yayımlayan ve AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen Avaztürk’ün Genel Yayın Yönetmeni Zihni Çakır, bildiriyi kendisine gönderen ismin, bildiri henüz yayımlanmadan önce AK Parti’li bir bakana da gönderdiğini ifade etti. Hangi bakana gittiğini de bildiğini söyleyen Çakır, bakanın ismini açıklamak istemediğini ifade etti.

Zihni Çakır, “Neden bu metin bir AK Parti’li bakana gönderilmiş?” sorusuna, “Bir darbe çağrışımı yaptığını düşündükleri için göndermişler” diye yanıtladı. Zihni Çakır, özetle şunları söyledi:

“AvazTürk’ün bu metni yayınlamasının altında herhangi bir kurum ya da kişiye kumpas amacı yoktu. Bildiri metninin bana geldiği saati savcılık ifademde de anlattım. 23.10’da bu metin bana geldi. 23.27’de AvazTürk’ün haber paneline yükledim. Pasife aldım çünkü net olarak teyit etmem gerekiyordu. Kaynaklarımla görüştüm. Teyidini aldım. 23.40’da yayınladım. Son kaynağımla görüşmem bittikten sonra 23.50 sularında sosyal medyadan paylaştım.

Bildirinin altındaki tarihin 6 Nisan olduğunu söylendi. Semih komutan kendisine gönderilen metinde Yüce Türk Milletine ifadesi olmadığını söyledi. Bildiriyi okuduktan sonra imzalamaktan imtina eden 3 tane kaynağım var benim. Bunlardan birisine ulaşabildim ve görüştüğümde kendisine bildirinin 17.00 sularında geldiğini, bildirinin AvazTürk’te yayınlanan metinle birebir aynı olduğunu, hatta 17.00 sularında kendisine bildiri geldiğinde bu bildirinin gece yarısından sonra yayınlanacağını bizzat bana iletti.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top