Metro saldırganı yakalandı

Metro saldırganı yakalandı
New York polisi, kentteki bir metro istasyonunda silahlı saldırı düzenleyen 62 yaşındaki Frank R. James, New York’taki East Village bölgesinde yakalandı.VOA’nın haberine göre New York polisi, saldırganın tek başına hareket...

New York polisi, kentteki bir metro istasyonunda silahlı saldırı düzenleyen 62 yaşındaki Frank R. James, New York’taki East Village bölgesinde yakalandı.

VOA’nın haberine göre New York polisi, saldırganın tek başına hareket ettiğinin ve olay yerinden derhal ayrıldığının sanıldığını kaydetti. New York Emniyet Müdürü Keechant Sewell, saldırıyla bağlantılı olduğu tahmin edilen, eşya taşıma için araç kiralama şirketi U-Haul’a ait bir kamyonetin Brooklyn semtinde tespit edildiğini belirtti.

New York polisi, saldırganın olayda yarı otomatik tabancasını 33 kez ateşlediği bilgisini verdi. Tabancanın daha sonra yanında üç şarjör, ufak balta, havai fişekler ve benzin konteyneriyle bulunduğu belirtiliyor. Olay yerinde ayrıca patlamamış düzeneklere de rastlandı.

Emniyet Müdürü, saldırganın eylemi hangi amaçla yaptığına dair bilgi olmadığını da belirtti. Ancak Sewell, soruşturma ekibinde yer alan yetkililerin, Frank James’e ait, evsizlik ve New York belediye başkanından bahseden bir dizi sosyal medya paylaşımı bulduklarını aktardı.