Metro saldırganının evinden cephanelik çıktı

Metro saldırganının evinden cephanelik çıktı
ABD New York Doğu Bölgesi Savcılığı, Brooklyn'deki federal mahkemenin metro saldırısının şüphelisi Frank James'i (62) 'toplu taşıma aracında şiddetli bir saldırı düzenlemekle' mahkemeye çıkacağını ve suçlu bulunursa...

ABD New York Doğu Bölgesi Savcılığı, Brooklyn'deki federal mahkemenin metro saldırısının şüphelisi Frank James'i (62) 'toplu taşıma aracında şiddetli bir saldırı düzenlemekle' mahkemeye çıkacağını ve suçlu bulunursa azami ömür boyu hapis cezası alabileceğini açıkladı.

Savcılık açıklamasında FBI’ın New York Ortak Terörizm Görev Gücü’nün çabalarıyla New York’un polis gücü NYPD’nin 30 saatlik çalışmasıyla yakalandığını vurguladı.

EVİNDE MÜHİMMAT BULUNDU
Saldırı öncesi New York metro sistemiyle ilgili çeşitli açıklamalarının yer aldığı bir video yayınladığını belirten yetkililer, şüphelinin Pennsylvania’daki evinde yapılan aramalarda susturucu takılmasına olanak sağlayan dişli 9 mm tabanca namlusu ve mühimmatı, AR-15 yarı otomatik tüfekle kullanılan 223 kalibrelik mühimmat, bir şok tabancası, yüksek kapasiteli tüfek şarjörü ele geçirildiğini ifade etti.

“ACI DOLUYUM”
Polis, Prophetoftruth88 kullanıcı adına ait bir kanal tarafından yayınlanan bir YouTube videosunda ırkçı ve şiddete meyilli konuşmalar yapan kişinin şüpheli James olduğunu düşündüklerini açıklamıştı.

Bir videoda James, “Bu millet şiddet içinde doğdu, şiddetle veya tehditle yaşatılıyor ve vahşi bir şekilde ölecek. Bunu durduracak hiçbir şey yok” diye konuştu.
James’in New York Belediye Başkanı Eric Adams’a hakaretlerde bulunduğu videolar da ortaya çıktı. Bu videolarda, “Başkan, akıl sağlığı programınızın kurbanıyım. Nefret, öfke ve acı doluyum” ifadelerini kullandı.

Frank R. James, federal terör suçuyla suçlanıyor