Metrobüs kazasında ‘Binlerce yaralı var’ provokasyonuna tepki

Metrobüs kazasında ‘Binlerce yaralı var’ provokasyonuna tepki
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar’da 99 kişinin yaralandığı metrobüs kazasının ardından AK Parti Gençlik Kolları üyelerinin, kaza yerinde çektikleri videoya tepki gösterdi. İmamoğlu, “Kaza...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar’da 99 kişinin yaralandığı metrobüs kazasının ardından AK Parti Gençlik Kolları üyelerinin, kaza yerinde çektikleri videoya tepki gösterdi. İmamoğlu, “Kaza oluyor, gencecik çocuklar parti önlükleriyle ‘binlerce yaralı var’ gibi yalan ifadeler kullanıyor, yaralılar varken otobüslere girerek siyasi propaganda yapıyor. Annelere ve babalara sesleniyorum, çocuklarınızı AK Parti’nin teşkilatlarına emanet etmeyin.” diye konuştu.
İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile beraber İBB’nin Çengelköy Eğitim, Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi’nin açılışında metrobüs kazasına ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, kazanın nedenini açıkladı.

İmamoğlu, “Kazanın kayıtlarından ve elde ettiğimiz görüntülerden ve ses kaydından ortaya çıkıyor ki şoförün feryat ederek, ‘kötü oluyorum, ambulans çağırın’ diyerek aslında bir baygınlık geçirdiğini ve otobüsün direksiyonunun yan şeride doğru kayarak kafa kafaya çarpışmasına vesile olduğunu ifade etmek isterim” diye konuştu.

LLAH ŞAHİTTİR KALBİM YARILDI
İYİ Parti lideri Meral Akşener de, burada yaptığı konuşmada videoya tepki gösterdi.
Akşener, “O genç kızımızın videosunu ben de izledim. Allah şahittir kalbim yarıldı. Bu çocukları buralara ittiren, bu çocuklara bu konuşmaları yaptıran bir zihniyet var. Bu zihniyet İstanbul’u kaybetti. O günden beri kendini toparlayamadı ve gittikçe kötüleşiyor, gittikçe çirkinleşiyor” dedi.