METROPOLL’E GÖRE HDP 3. PARTİ

METROPOLL’E GÖRE HDP 3. PARTİ
MetroPOLL Araştırma, 'Türkiye'nin Nabzı' başlığıyla yaptığı son anketin sonuçlarını paylaştı, MHP paylaşıma tepki gösterdi.Anket, 2 bin 119 kişiyle, 17-20 Eylül 2022 tarihlerinde yapıldı.Anket sonucuna göre AK Parti’nin...

MetroPOLL Araştırma, 'Türkiye'nin Nabzı' başlığıyla yaptığı son anketin sonuçlarını paylaştı, MHP paylaşıma tepki gösterdi.

Anket, 2 bin 119 kişiyle, 17-20 Eylül 2022 tarihlerinde yapıldı.

Anket sonucuna göre AK Parti’nin oyu kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 29 çıktı.

Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP’nin ise kararsızlar dağıtılmadan önce oyu yüzde 7,9 olarak ölçüldü, "Kararsızlar, protesto oy ve cevap yok" diyenler dağıtıldıktan sonra oran yüzde 9,1’e yükseldi.

Söz konusu ankette ana muhalefet partisi CHP, kararsızlar dağıtılmadan önce aldığı yüzde 21.4 oyla 'ikinci parti' konumunda bulunuyor.

İYİ Parti ise kararsız oylar dağıtılmadan önce yüzde 10,5 oy alırken "Kararsızlar, protesto oy ve cevap yok" diyenler dağıtıldıktan sonra yüzde 12,2 oy oranına ulaştı.

Anket HDP'nin üçüncü parti konumuna gelerek oylarını artırdığını ortaya koydu. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra HDP’nin oyu yüzde 13,9 ölçüldü.

MHP METROPOLL’E TEPKİLİ AMA OPTİMAR’DA DA SONUÇ AYNI
MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız, son açıklanan anket üzerine MetroPOLL Araştırma Şirketi’ni hedef aldı. Yıldız, “MetroPOLL araştırma şirketi yetkilisi Özer Sencar, masa başında hazırladığın anket sonuçları ile herhangi bir mesafe alamadığını görmüyor musun? Gerçeklik duygusunu bu denli yitirmenize hangi travma neden oldu?” sorusunu yöneltti.

MHP Metropoll Araştırma Şirketi’ne tepki gösterdi ama iktidarı destekleyen OPTİMAR araştırma şirketinin yaptığı ölçümlerde de benzer sonuçlar açıklanmıştı.

OPTİMAR’ın araştırmasında kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti’nin oy oranı yüzde 37,2, CHP yüzde 26, İYİ Parti yüzde 10, HDP yüzde 9,9, MHP ise 9,5 olarak ölçülmüştü.