MGK’yı meze yaptın

MGK’yı meze yaptın
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin yeni ekonomik uygulamalarla ilgili MGK’dan karar çıkarmasına tepki gösterdi. CHP lideri, “Devletin en saygın kurumunu getirip de kendi siyasi ikbalin için nasıl meze yaparsın!”...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin yeni ekonomik uygulamalarla ilgili MGK’dan karar çıkarmasına tepki gösterdi. CHP lideri, “Devletin en saygın kurumunu getirip de kendi siyasi ikbalin için nasıl meze yaparsın!” dedi, “Hani askeri vesayet vardı, ne oldu bu askeri vesayete” sözleri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklendi.

‘Faize karşıysan çiftçinin, esnafın faiz borcunu sileceksin’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Faize karşıyım” sözlerine karşılık, “Sen faize karşıysan çiftçinin, esnafın faiz borcunu sileceksin kardeşim” dedi.

Partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Ekonominin içinde bulunduğu durumu sadece TV ekranlarından değil, alandan da gözlemlediklerini” söyledi.

Erdoğan’ın “ekonomide kurtuluş savaşı verildiği” sözlerine tepkisini sürdüren Kılıçdaroğlu, “Sen ekonomide kurtuluş savaşı veriyorsun iyi de bu noktaya memleketi kim getirdi? 19 yıldır bu memleketi CHP mi yönetiyordu?” sorusunu yöneltti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a hitaben “Eğer sen gerçekten de bu ülkede bir kurtuluş savaşı vermek istiyorsan 5 madde sayacağım sana, yerine getir vallahi her türlü desteği vereceğim” açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu, önerilerini “derhal ekonomik sosyal konseyin toplanması”, “devlette israfa son vermek üzere derhal bir genelge çıkarılması”, “dövizle verilen garantiler ve paraların tamamının Türk Lirasına çevrilmesi”, “adaletsizliklerden kaçınma”, “rüşvet ve yolsuzluk yapanların devlet yönetiminden uzaklaştırılarak devlette liyakatın sağlanması” olarak sıraladı.