MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu: “Temizlik değil proje”

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu: “Temizlik değil proje”
MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, 13 hakemle ilgili alınan kararın ardından açıklamalarda bulundu. Yayıncı kuruluşa konuşan Gündoğdu'nun açıklamalarından satır başları:"Bu aldığımız karar, operasyon ya da temizlik kelimeleriyle...

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, 13 hakemle ilgili alınan kararın ardından açıklamalarda bulundu. Yayıncı kuruluşa konuşan Gündoğdu'nun açıklamalarından satır başları:

"Bu aldığımız karar, operasyon ya da temizlik kelimeleriyle değerlendirilemez. Bunlar doğru değil. MHK olarak yaptığımız bir projenin birinci etabı. Bu bir proje, sistem için bir çalışma."

"Türk futbolunda bir değişim için bir proje üretmek gerekiyordu. Plan ve program yaptık. Yönetime sunduk ve onay aldık. 4 ay boyunca herkese süre tanıdım. Kurulumda çalışma arkadaşlarım da dahil. Bunu kendilerine de söyledim. Eğer Türk futboluna bir hizmet sunuyorsak ve kalite de sorgulanıyorsa, ne yapmak gerekiyorsa, onları sorguladık. Bu mantıkla başladık. 4 aylık sürede hakem arkadaşları çok ince bir çalışmayla gözlemledik. 8 Mart günü kararımızı hayata geçirdik."

"Bunun ismi klasman belirleme ve bu her yıl yapılır. Klasman belirleme Serdar Tatlı döneminde, 4 döneme çıkarıldı. Performansı düşük olan hakemlerin performansını arttırmak için böyle bir şey yapıldığı söylendi. O zaman bunun nedenini anlamamıştım ama daha sonradan anladım."

"Son 48 saatte yaşananları gördüğümde ne kadar doğru bir karar aldığımızı anlamış oldum."