MHP, Enginyurt’u kesin ihraç talebiyle disipline sevketti

MHP, Enginyurt’u kesin ihraç talebiyle disipline sevketti
MHP, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'u basına yaptığı açıklamalar yüzünden kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti. Çıktığı tartışma programları ve sosyal medya hesaplarında sık sık Ak Partili yetkilileri eleştiren MHP...

MHP, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'u basına yaptığı açıklamalar yüzünden kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti. Çıktığı tartışma programları ve sosyal medya hesaplarında sık sık Ak Partili yetkilileri eleştiren MHP Ordu Milletvekili Enginyurt, son olarak Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin fındık rekoltesi açıklamasına tepki gösterdi ve “Tarım Bakanı bugün fındık üreticisine ihanet etmiştir” dedi.

Enginyurt ihraç kararının ardından Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: “Fındık üreticisinin hakkını savunmak vatanı savunmak gibidir. Fındıkta oynanan oyunlara karşı durmanın bedeli ağır olsa da bu bedeli ödemek Ordulular adına şereftir. Şerefin Tavizi olmaz. MHP Vazgeçilmez sevdamdır.”

Cemal Enginyurt, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Twitter’ı hedef alan açıklamalarının ardından Twitter’ı boykot edeceğini açıklamıştı. 1 Temmuz’dan beri hesabından paylaşım yapmayan Enginyurt, ihraç kararıyla Twitter’a dönmüş oldu.

Daha önce de Bekir Bakdemirli’yi hedef alan Enginyurt, “Tarım Bakanı ne istiyorsun sen bizden? Niye davet etmiyorsun bizi? Ne yaptık size? Muhalefet mi ettik? Her yerde savunuyoruz, her yerde anlatıyoruz. Cumhur İttifakı’ndan başka bir şey söylemiyoruz. Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar. Her yerde yok sayıyorlar. Belediyelerde, sokakta, siyasette yok sayıyorlar.” demişti

Enginyurt, daha önce bir söyleşisinde de sert çıkışları nedeniyle Bahçeli tarafından uyarıldığını söylemişti. Enginyurt, “Tabi bu konuda Sayın Genel Başkanımız bazen beni uyarıyor. Sert çıkışlarım sebebiyle. Tabii sert çıkışlarım derken aslında Cumhur İttifakı anlamında. Çünkü ben bazen AK Parti’ye de yükleniyorum bazı yanlışlar gördüğümde, hazmedemediğim şeyler olduğunda. Benim mizacım bu. Yani ben söylemek durumundayım” demişti.