MHP ile HDP arasında ‘Amedspor’ tartışması

MHP ile HDP arasında ‘Amedspor’ tartışması
Bursa’da Amedspor oyuncularına saldırı ve tribünde açılan pankartlar liderlerin de gündemine gelirken, MHP ile HDP arasında ‘Amed, Amedspor vardır yoktur’ tartışması yaşandı.BAHÇELİ: AMED DİYE BİR YER YOKTURMHP Genel...

Bursa’da Amedspor oyuncularına saldırı ve tribünde açılan pankartlar liderlerin de gündemine gelirken, MHP ile HDP arasında ‘Amed, Amedspor vardır yoktur’ tartışması yaşandı.

BAHÇELİ: AMED DİYE BİR YER YOKTUR
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında, Bursaspor-Amedspor maçında trübünlerden sallanan provokatif mahiyetli görsellerin, yaşanan taşkınlıkların sporun ahlak ve doğasına bütünüyle aykırı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
“Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor diye bir kulüpten de bahsedilemeyecektir. Diyarbakırspor’un, Amedspor olarak isimlendirilmesi bizim nezdimizde yok hükmündedir.

BURSASPOR TARAFTARINA TEBRİK
Bursaspor taraftarlarını buradan selamlıyorum. Milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum. Ancak şunu da söylemem lazımdır ki, Bursa’da küçük bir azınlık olan terör yandaşlarının ve bölücü alçakların stadyumu tahrik etmesi, çıkan olayların Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirilmesi bir defa cinayettir, melanettir, rezalettir. Kürt kökenli kardeşlerim başkadır, huzur ve asayişimize kast eden şerefsizler başkadır.”

Bahçeli, “Siyasi dağınıklıklarını ve tükenmişliklerini stadyumları kullanarak ikame etmeye niyetlenen düşük ayarlı, çürük yapılı, çarpık zihniyetli muhalif partilerin hesabı tutmayacaktır” diye konuştu.

HDP’DEN BAHÇELİ’YE YANIT: AMED VARDIR, VAR OLMAYA DA DEVAM EDECEK
Bahçeli’ye yanıt partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’dan geldi. Amedspor-Bursaspor maçında örgütlü faşist bir saldırıya ülkece tanık olunduğunu kaydeden Buldan, “Sahada ırkçı gruplar tarafından tribünlerde sergilenen resimler, bu saldırının arkasında kimlerin olduğunu bizlere çok net olarak göstermiştir” dedi. Buldan şunları söyledi:

“Amedspor yalnız değildir. Hükümetin küçük ortağı bu kürsüde yaptığı konuşmada ırkçı saldırılara, 90’ların karanlık çetelerine bir kez daha açıkça sahip çıktı. Yetinmedi ‘Amed yok’ dedi, ‘Amedspor yok’ dedi. Ben de diyorum ki Amed vardır, var olmaya da devam edecek. Amedspor vardır, var olmaya da devam edecek. Amedspor gol atmaya devam edecek. Olmayacak olanlar sizlersiniz.”