MHP, Olcay Kılavuz’u gözden çıkardı

MHP, Olcay Kılavuz’u gözden çıkardı
Sinan Ateş cinayetinde ismi gündeme gelen MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, kazanma ihtimalinin çok zayıf olduğu bir sıradan aday gösterildi.Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 14 Mayıs seçimlerine aday göstereceği milletvekili...

Sinan Ateş cinayetinde ismi gündeme gelen MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, kazanma ihtimalinin çok zayıf olduğu bir sıradan aday gösterildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 14 Mayıs seçimlerine aday göstereceği milletvekili listesini açıkladı.

Listede en dikkat çeken isim Ankara’da uğradığı silahlı saldırısı sonrası yaşamını yitiren eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili ismi gündeme gelen Olcay Kılavuz oldu.

Kılavuz, açıklanan listede daha önce milletvekili seçildiği Mersin’den dördüncü sıradan milletvekili adayı olarak gösterildi.

Kılavuz, 2018 seçimlerinde Mersin’de birinci sıradan milletvekili adayı olarak gösterilmişti. Seçimler sonrasında Kılavuz ile birlikte ikinci sıradan milletvekili gösterilen Baki Şimşek milletvekili olarak seçildi.

Ancak Kılavuz’un bu seçimlerde dördüncü sıradan aday olarak gösterilmesi özellikle Sinan Ateş cinayetinden sonra gözden çıkarıldığı şeklinde yorumlandı.

Kılavuz’un milletvekili seçildiği 2018 seçimlerinde MHP, Mersin’de 145 bin 19 oy almıştı. Bu seçimlerde Kılavuz’un yeniden milletvekili seçilmesi için en az bu oyun iki katı oy alması gerekiyor.

MHP’nin Mersin’de oylarını ikiye katlama ihtimalinin de zayıf olduğu göz önünde bulundurulduğunda, Kılavuz’un gözden çıkartılmış olduğu değerlendirmelerini haklı çıkartıyor.

ŞÜPHELİYİ EVİNDE SAKLAMIŞTI

Sinan Ateş cinayetinden sonra cinayetle bağlantısı olduğu iddia edilen Ülkü Ocakları eski yöneticisi Tolgahan Demirbaş, Kılavuz’un evinde saklanırken gözaltına alındı.

Demirbaş’ı gözaltına almak için görevlendirilen ve Kılavuz’un evine giden Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli polisin başka bir kentte tayin edildiği ortaya çıktı. Tayin kararı sonrasında da söz konusu polis memuru emekli olmak için başvuruda bulundu.

Kılavuz’un aday olarak gösterildiği sıradan milletvekili seçilememesi durumunda, Ateş cinayetinde cinayet şüphelilerinden Demirbaş’ı evinde sakladığı gerekçesiyle yargılanması gündeme gelebilir.

KILAVUZ'DAN MESAJ

Kılavuz, listenin açıklanmasının ardından Twitter üzerinden Bahçeli'ye teşekkür etti: