MHP Perinçek’e Ayasofya üzerinden yüklendi

MHP Perinçek’e Ayasofya üzerinden yüklendi
MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Ayasofya ile ilgili açıklamasını “siyasi tahrik” olarak değerlendiren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e yanıt Semih Yalçın’dan geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın “MHP...

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Ayasofya ile ilgili açıklamasını “siyasi tahrik” olarak değerlendiren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e yanıt Semih Yalçın’dan geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın “MHP olarak, milli egemenliğimizin Ayasofya üzerinden pranga ve vesayet altında daha fazla bekletilmesine rızamız yoktur” dedi.
Semih Yalçın “Ayasofya fetih ve kılıç hakkıdır. İstanbul’un sahibi kimse, Ayasofya onundur. Dolayısıyla Ayasofya üzerinde tasarruf hakkı da Türk milletine aittir.” ifadelerini kullandı.
Yalçın’ın açıklamasında “Hiç kimse kendini Vatikan ya da Ortodoks kilisesi yerine koymasın. Hiç kimse son Bizans İmparatoru Konstantinos’u geri getirmek için ruh çağırma seanslarına yeltenmesin. Ayasofya’nın müze statüsünde tutulmasına destek, Bizans’ı ihya ütopyası peşinde koşan izansızlara takviye kuvvet hizmetidir” dedi.