MHP şentop’a destek verecek

MHP  şentop’a destek verecek
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis başkanlığı seçiminde ‘Cumhur İttifakı’nın gereğinin yapılacağını söyledi ve “MHP, Gazi Meclis’in çatısı altında, üstlendiği milli sorumluluğun gereklerini şuurla, vakarla,...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis başkanlığı seçiminde ‘Cumhur İttifakı’nın gereğinin yapılacağını söyledi ve “MHP, Gazi Meclis’in çatısı altında, üstlendiği milli sorumluluğun gereklerini şuurla, vakarla, muhabbetle ve dürüstlükle yapacak; son tahlilde tuzaklara, oyunlara, tahriklere sabırla, metanetle ve akılla karşılık verecektir” dedi. MHP lideri Bahçeli, parti genel merkezinde, milletvekilleri ile bir araya gelirken, toplantıya katılacak vekiller, salona ateşleri ölçülüp, dezenfekte edilerek, içeri alındı.
Toplantı sırasında milletvekillerinin aralarında 1’er boşluk bırakarak, oturdukları gözlendi. Bahçeli, burada yaptığı konuşmasında, partisinin ‘cumhur ittifakı’nın iki paydaşından biri olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin resmi ve siyasi olarak yönetim sistemine girişinin yaklaşık 2 yılı bulduğunu anımsatan MHP lideri Bahçeli “Cumhuriyet tarihinin en büyük sistem reformu çok şükür kök salmış, maksat hasıl olmuştur. Bilhassa Covid-19 hastalığıyla mücadele döneminde, yeni hükümet sisteminin bütün özellikleri tezahür etmiş, seri ve etkili halde alınan kararlar, salgına karşı Türkiye’nin mukavemetini diri tutmuştur.” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi’nin takip ettiği iki stratejik hedeften birisinin ‘Cumhur İttifakı’nın devamı, diğerinin de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin dönemsel değil, bilakis daimi başarısı olduğunun altını çizen Bahçeli, barolarla ilgili yasa değişikliğine tepki için bazı baro başkanlarının Ankara’ya yürüyüşü için de “Kamu kurumu niteliğindeki mesleki kuruluşlarla ilgili kanuni düzenlemelerin henüz hazırlık safhasında olduğu biliniyorken, bazı baroların kaos yürüyüşü ve buna CHP-HDP-İP’in aleni desteği sorumsuzluktur. CHP’nin, HDP’nin ve bazı baroların peş peşe muhtelif gerekçelerle yollara dökülmesi zamanlama itibariyle melanet bir tertibin, melun bir tezgahın varlığına delalettir. Karanlık bir kampanya tedavüldedir” ifadelerini kullandı. Cumhur İttifakı’nın cumhuriyet tarihinin en zorlu yıllarında ateşten gömleği seve seve giydiğini belirten MHP lideri Bahçeli, Türk milletinin ucuz ve umutsuz hayatın takipçisi olmadığını söyledi ve ekledi: “Bizi bize gösterecek hedeflere, aynanın arkasına geçip, perdenin arkasında gerçekleri görecek muhteşem bir basirete ‘Cumhur İttifakı’ sahiptir. TBMM başkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı’nın gereği neyse o yapılacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi Gazi Meclis’in çatısı altında üstlendiği milli sorumluluğun gereklerini şuurla, vakarla, mehabetle, muhabbetle ve dürüstlükle yapacak; son tahlilde tuzaklara, oyunlara, tahriklere sabırla, metanetle ve akılla karşılık verecektir.”