MHP’li Cemal Enginyurt partiden ihraç edildi

MHP’li Cemal Enginyurt partiden ihraç edildi
Tarım ve Orman Bakanı’na yönelik eleştirilerinin ardından hakkında kesin ihraç talebiyle disiplin soruşturması başlatılan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt partiden ihraç edildi. Enginyurt, "MHP’den ihraç ettiniz! Ülkücülüğümü...

Tarım ve Orman Bakanı’na yönelik eleştirilerinin ardından hakkında kesin ihraç talebiyle disiplin soruşturması başlatılan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt partiden ihraç edildi. Enginyurt, "MHP’den ihraç ettiniz! Ülkücülüğümü almadınız, alamazsınız. İhraç edenler! Bir gün sıra size de gelir" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin fındık rekoltesi açıklamasına tepki gösteren, “Tarım Bakanı bugün fındık üreticisine ihanet etmiştir”  ifadelerini kullanmasının ardından hakkında partiden kesin çıkarma talebiyle disiplin soruşturması başlatılan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt MHP’den ihraç edildi.

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, Enginyurt’un partiden ihraç edilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu’nun 30.07.2020 tarihinde yaptığı toplantı sonucu alınan karar ile Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 78. maddesinin ‘Kesin Çıkarma Cezasını Gerektiren Haller Başlıklı’ 4. Bendinin (c), (e) ve (i) fıkrası hükümleri uyarınca parti üyeliğinden kesin olarak çıkarılmasına karar verilmiştir” dedi.

Enginyurt’un ihracıyla MHP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 48’e düştü, bağımsız milletvekili sayısı ise 8’e yükseldi.

‘İHRAÇ EDENLER BİR GÜN SIRA SİZE DE GELİR’

MHP’nin ihraç kararının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cemal Enginyurt karara tepki göstererek, “MHP’den ihraç ettiniz! Ülkücülüğümü almadınız, alamazsınız. İhraç edenler! Bir gün sıra size de gelir. Konuşmamı kesemezsiniz, kesemeyeceksiniz. Ülkücülerin sesini kimse kesemez. Millet, devlet ve ordular için hep doğruları konuşan olacağım” dedi.

Enginyurt daha sonraki paylaşımında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye seslenerek, “Allah razı olsun Sayın Devlet Bahçeli! İyi ki, halkımızın derdini söylediğim, Fındık üreticisin hakkını savunduğum, Orduluya sahip çıktığım için ihraç ettin. Liderimiz olarak seni sevdim, sevmeye devam edeceğim. Allah inanan ve doğru olanların yanındadır. Üzüldüm! Keşke helalleşseydik” ifadelerini kullandı.