MHP’Lİ ufuk köktürk’ten tetikçilere 97 bin lira

MHP’Lİ ufuk köktürk’ten tetikçilere 97 bin lira
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı sayısı 5’e yükseldi. Olayın tetikçisinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam ediyor.Sinan Ateş,...

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı sayısı 5’e yükseldi. Olayın tetikçisinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam ediyor.

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile 30 Aralık’ta Ankara’nın Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi 1456 Sokak’taki İnci Apartmanı’ndan çıktıkları sırada motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Başından yaralanan Sinan Ateş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

HASAN FERİT DAVASINDAN TAHLİYE EDİLDİ, ATEŞ CİNAYETİYLE ORTAYA ÇIKTI
Gazeteci Alican Uludağ’ın aktardığı bilgilere göre cinayette adı öne çıkanlardan Doğukan Çep, İstanbul Gülsuyu’nda öldürülen Hasan Ferit Gedik davasında tutuklu yargılanırken tahliye edilmişti. Çep hakkında daha sonra yakalama kararı çıkarılmıştı.

MHP’Lİ YÖNETİCİNİN İSMİ LİSTEDEN ÇIKARILDI
Uludağ önceki gün “cinayette Ülkü Ocakları/MHP bağlantısının da ilk kez tespit edildiğini” ve bu kapsamda Ufuk Köktürk’ün gözaltına alındığını aktardı. Köktürk’ün evinde 1 adet tabanca ve bu silaha ait 2 adet şarjör ve 23 adet fişek ele geçirildi. Köktürk’ün ismi, MHP İstanbul İl Başkanlığı’nın yönetiminde yer alıyordu, haberlerin ardından Köktürk’ün ismi listeden çıkarıldı.

Tetiği Eray Özyağcı’nın çektiği, motoru ise Çep’in kullandığı tespit edildi. İstanbul’dan Suat Kurt da şüpheliler arasında. Çep ve Özyağcı’nın Dado lakaplı Doğukan Yardak’ın kurduğu suç örgütünde yer aldığı iddia ediliyor. Yardak’ın yurt dışına kaçtığı düşünülüyor.

CİNAYETLE İLGİLİ İKİ TEZ
Uludağ’ın aktarımına göre cinayetin nedeni konusunda iki önemli tez var. İlki Mersin olayına misilleme. İkincisi, MHP içerisinde Sinan Ateş’in son dönemde İYİ Parti’yle temasta olduğu algısı ve bu nedenle kendisine “ders” verilmek istenmesi.

MHP’Lİ YÖNETİCİ İLE TETİKÇİLERİN BAĞI NE?
Olayı yakından takip eden gazeteci Yavuz Selim Demirağ, Bidebunuizle yayınında Ufuk Köktürk’ün eşinin hesabından zanlıların hesabına 97 bin liralık havale yapıldığını söyledi. Demirağ, Köktürk’ün eşinin ‘Eşim talimat verdi gönderdim’ dediğini belirtti.

Demirağ, Ateş’in gelecek dönemlerde Bahçeli’nin yerine adı geçen birkaç kişiden biri olduğunu söyledi. Demirağ, Ateş’in Mersin olayına misilleme olarak kendisine yönelik bir saldırıyı beklediğini, talimatın “Ayaklarına sıkın, karizmasını çizin” şeklinde olduğunu anlattı.

Cinayetin organizasyonuyla ilgili bazı milletvekillerinin isimlerinin geçtiğini söyleyen Demirağ, “Hatta bir şüpheli aracını başka yerde bırakıp bir milletvekilinin evine gidiyor. Ardından polis o evden şüpheliyi alıyor. Sonra yukarıdan talimatla serbest bırakıyorlar” ifadelerini kullandı.

SİNAN ATEŞ’İN EŞİNDEN AÇIKLAMASI
Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş de sosyal medyadan açıklama yaptı. Ateş’in açıklamasında, “Eşimin şehit edilmesinden bugüne gerek sosyal medyada gerekse bazı internet sitelerinde yer alan katil arayışlarının, hedef göstermelerin kimseye bir faydası yoktur. Sosyal medya bir hüküm yeri değildir” ifadeleri yer aldı.


MHP KAMPINDAN İLK SES: ‘ÜLKÜCÜ HAREKET LİDERİNİN EMRİNDEDİR’
Cinayetin ardından sessiz kalan MHP kampından ilk tepki Mersin Ülkü Ocakları’ndan geldi. MHP lideri Bahçeli’ye işaret edilen açıklamada, “Ülkücü hareket liderinin emrindedir ve lider neyi nasıl işaret ediyor, neyin nasıl olmasını istiyorsa öyle olacaktır” denildi.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Yavuz Akgül imzasıyla yapılan açıklamada, suikasta ilişkin MHP ve Ülkü Ocakları’na yönelik ‘iftiralar’ atıldığı, ‘karalama kampanyaları’ ve ‘algı operasyonları’ yürütüldüğü iddia edildi.

“Olaylara karşı yorum yapanlara bakınız ki hiçbirinin ne MHP ile ne Ülkü Ocakları ile alakası kalmamış” denilen açıklamada, olayın iç yüzünü bilmeden MHP ve Ülkü Ocakları’nı ‘suçlayanların’ ‘pişman olacağı’ ifadeleri kullanıldı.

İsim vermeden, Mersin’de Emrullah Kaplan isimli ülkücünün ölümünün de hatırlatıldığı açıklamada, “Mersin’de yaşanan olayda, ülküdaşımız hayatını kaybetti. Peki neden ona başsağlığı dilenmedi? Neden sosyal medyadan ağzını açanlar o gün sessiz kaldılar? Öldürülen arkadaşımız değersiz miydi?” denildi.

‘BAHÇELİ YORUM YAPMIYORSA BİR BİLDİĞİ VARDIR’
Bahçeli’nin ve Ülkü Ocakları’nın, Ateş suikastıyla ilgili yorum yapmamasına ilişkin “Ülkücü milliyetçi hareketin lideri Devlet Bahçeli bir konu hakkında yorum yapmıyorsa bir bildiği vardır ve tarih onu daima haklı çıkarmıştır” denildi.


MERSİN OLAYI NEDİR, NEDEN ÖNEMLİ?
İddiaya göre, 2019 yılında Devlet Bahçeli’nin sağlık sorunu nedeniyle hastaneye kaldırıldığı süreçte dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, “Bahçeli’ye bir şey olursa kim genel başkan olacak?” sorusunu ortaya attı. Sorusunun, Bahçeli’ye ulaştırıldığı süreçte Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevinden alındı. Ateş hakkındaki “FETÖ iltisakı” iddialarının da görevden alınmasının ardından gündeme getirildiği” konuşuluyor.

Ateş’in görevden alınması sürecinde, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel’in söz konusu karara karşı çıktığı ardından görevden alındığı belirtiliyor. Ünel görevden alınınca Ünel’in ‘cezalandırılmasını isteyen’ bazı kişiler Adana’dan Mersin’e gidiyor. Söz konusu kişilerin bıçaklamak istedikleri Ünel, silahını kullanıyor. Olay sonrası Emrullah Kaplan isimli ülkücü hayatını kaybediyor.

Ateş suikastının Emrullah Kaplan’ın ölümüne karşı bir misilleme olduğu iddia ediliyor.

GÖREV KİRALIK KATİLLERE VERİLMİŞ
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, suikastla ilgili “Kiralık katillere verilmiş bu görev” iddiasında bulundu. Cumhuriyet’in haberine göre “Kim yaptırdıysa tetikçilikle bu işi ihale ettirmişler. Kiralık katillere verilmiş bu görev. Bu çok ahlaksızca namussuzca bir iştir. Bir Ülkü Ocakları Başkanı’nın bir torbacıya ihale edilmesi, öldürülmesi vicdansızlıktır. Devlet katilleri değil; katillerin arkasındakilerini bulmalı. Soylu, teröristlerin ayak numarasına kadar bildiğine göre, Ankara’nın en korunaklı semtinde yaşanan bu cinayeti de çözmeli” dedi.

PEKER RETWEET EDİP SİLDİ
Birleşik Arap Emirlikleri’nde ‘dijital tecrit’ altında olduğu belirtilen Sedat Peker Twitter hesabından Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş ile ilgili mesajları paylaştı.

Peker kısa süre içinde yaptığı paylaşımları sildi.