MHP’li vekil önce şahitlik etti sonra geri çekildi

MHP’li vekil önce şahitlik etti sonra geri çekildi
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılında şehit cenazesinde çekilen fotoğrafı üzerinden yüklendiği CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek’in olaya ilişkin açıklamasını hatırlatarak,...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılında şehit cenazesinde çekilen fotoğrafı üzerinden yüklendiği CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek’in olaya ilişkin açıklamasını hatırlatarak, Erdoğan hakkında dava açacağını duyurdu. MHP’li Şimşek ise dün yeni bir açıklama yaparak şahitliğini inkar etti.

Erdoğan, katıldığı televizyon programında, Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nın satışı ve ordu ile ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle Cumhur İttifakı’nın hedefi haline gelen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ı eleştirdi. Erdoğan, Başarır’ın 2019 yılında bir şehit cenazesindeki fotoğrafını anımsatarak, “Gördünüz cenaze namazında bile bu ahlaksız, terbiyesiz adam yanında birisiyle konuşurken pişmiş kelle gibi sırıtıyor” dedi.
DÖNÜN KENDİ İKTİDAR ORTAĞINIZA SORUN
CHP’li Başarır, Cumhurbaşkanına yazıyı açıklama ile yanıt Verdi. Başarır, söz konusu şehit cenazesinde MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek’in de olduğunu kaydederek, Şimşek’in o dönem yaptığı açıklama ve görüntülü paylaşımı hatırlattı.
MHP’li Şimşek, o tarihte olayın ardından yaptığı açıklamada şunları söylemişti:
“Sayın Mahir Başarır’la farklı siyasi görüşlere sahip milletvekilleriyiz. Mersin’de şehidimizin cenazesini beraber kıldık, korteje beraber katıldık, beraber üzüldük. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Başsavcımız Mustafa Ercan arasında fiziki benzerlikten ötürü bir konuşma geçti. Bazı vatandaşlarımızın başsavcımıza ‘başkanım’, belediye başkanımıza ‘başsavcım’ demesi konuşuldu. O anda gayri ihtiyari bir tebessüm olması sonrası sosyal medyadaki paylaşımlar üzücüdür. Bunu bir vicdani mesele olarak gördüğüm için sizlerle paylaşıyorum.”
Bu hatırlatmanın arkasından Şimşek, Twitter hesabından yeni bir açıklama yaptı. Şimşek, bazı haberlerde eski açıklamasının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt gibi verildiğini belirtti.
Şişek, “Benim Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasından önce ya da sonra bir açıklamam olmamıştır, olamaz da. Türk ordusuna, askerine, polisine laf söyleyen babamın oğlu olsa affetmem. Böyle bir şey mümkün değildir” dedi.