MHP’nin AKP ile Altılı Masa dedikodusu

MHP’nin AKP ile Altılı Masa dedikodusu
Siyasi partiler Kurban Bayramı'nın ikinci gününde bayramlaşma programları çerçevesinde birbirlerini ağırladılar. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya başkanlığındaki MHP heyeti, Yalova Milletvekili Meliha Akyol başkanlığındaki...

Siyasi partiler Kurban Bayramı'nın ikinci gününde bayramlaşma programları çerçevesinde birbirlerini ağırladılar. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya başkanlığındaki MHP heyeti, Yalova Milletvekili Meliha Akyol başkanlığındaki AKP heyeti ile bayramlaştı. Gündem Altılı Masa’ydı. Altılı Masa’nın durumunun ne olacağını bilemediklerini belirten Karakaya, “Benim sahadan gördüğüm özellikle İYİ Parti’nin bu yapı içerisinde CHP’nin HDP ile olan yakınlığı, İYİ Parti’ye oy verecek kesimde de ciddi bir rahatsızlık dile getirmiş. ‘Ne olacak peki’ diye sorduğumuzda, Meral Hanım altılı masaya iyi bir iyilik yapacak, diyorlar. ‘Nasıl bir iyilik olacak bu?’ Yani büyük bir ihtimalle o yapıdan ayrılacak diye söylentiler var. Aday bulamadan herhalde başka şeyler olacak gibi” diye konuştu.

AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ise “Altılı masanın bir tek mottosu var: Recep Tayyip Erdoğan’ı indirmek. Hiçbir konuda hiçbir fikirleri yok. Plan yok” iddiasını dile getirdi.

MHP'YE İYİ PARTİ YANITI: İFTİRA
İYİ Partili Erhan Usta, MHP’li Mevlüt Karakaya’nın “Akşener 'Altılı Masa'dan ayrılacak” iddiasına, “Fitne çıkartılmaya çalışılıyor, bu fitnelere de hiçbir şekilde kulak asmayız” yanıtını verdi. Cumhuriyet.com.tr’dan Gizay Çelik'e konuşan İyi Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta şu ifadeleri kullandı:

ALTILI MASA DAĞILSIN İSTİYORLAR
“Cumhur İttifakı tabii Altılı Masa dağılsın istiyor. Ama biz Altılı Ması’nın bu ülkenin geleceği açısından önemini biliyoruz. Altılı Masa’nın mutlak surette sürmesi gerektiğine inanan bir siyasi partiyiz. Bu ittifakın, özellikle de ülkenin güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş konusunda bir kararlılığı var. Bu kararlılık, Altılı Masa olarak sembolleşti. Biz bu ittifakın kesinlikle sürmesinden yanayız.”