MHP’nin Yavaş takıntısı taban kaygısından

MHP’nin Yavaş takıntısı taban kaygısından
Siyasal İletişim Danışmanı Dr. İbrahim Uslu Bidebunuizle yayınında ülkücü olduğu iddia edilen bir grubun Alparslan Türkeş anmasına saldırmasıyla başlayan polemiği değerlendirdi.MHP lideri Devlet Bahçeli ve kurmaylarının...

Siyasal İletişim Danışmanı Dr. İbrahim Uslu Bidebunuizle yayınında ülkücü olduğu iddia edilen bir grubun Alparslan Türkeş anmasına saldırmasıyla başlayan polemiği değerlendirdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli ve kurmaylarının anmayı organize eden kişi olarak işaret ettiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştüğünü söyleyen İbrahim Uslu, Yavaş’ın kendisine “Toplantıyla, vakıfla, alakam yok. Hiçbir desteğim olmadı” dediğini aktardı. Uslu, etkinliğin yapıldığı salonun Yenimahalle Belediyesi’ne ait olduğunu ABB ile alakası olmadığını söyledi.

BURADA SİYASİ HESAP VAR
Uslu, Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adaylığı anketlerinde en yüksek oyu alması beklenen kişi olduğunu hatırlatarak, “Ben burada bir siyasi hesap olduğunu düşünüyorum. Bu hamlenin ülkücü, milliyetçi tabanı Mansur beyden koparmak gibi bir amacı olabilir. Bu tabanın Cumhurbaşkanlığı seçiminde en güçlü adayı şu anda Mansur Yavaş olarak görünüyor. Meral Akşener de bu taban içinde avantajlı ama hem kendi partisi olduğu için hem de aday olmayacağını açıkladığı için onun üzerinden bu tartışmayı yapamıyorlar” dedi.

Uslu, bu stratejinin tutmayacağını, yaşanan tartışmanın ülkücü tabanı Mansur Yavaş’a destek vermekten uzaklaştırmayacağını savundu.